Nintendo si patentovalo šílený ovladač
Novinka Nintendo si patentovalo šílený ovladač

Nintendo si patentovalo šílený ovladač

Michal Burian

Michal Burian

16

Není tak velký jako Wii U GamePad, ale má také obrazovku na přední straně ovladače.

Reklama

Společnost Nintendo se nebojí inovací, zatímco konkurence se drží svého konceptu, japonská firma neustálé vymýšlí něco nového a snaží se přijít s něčím neokoukaným a převratným. U Nintenda se dá za inovaci považovat Wii Remote (předchůdce pohybového ovládání) a také poslední GamePad se samostatnou obrazovkou pro Wii U. Vypadá to, že nevšední bude i budoucí ovladač, který možná vyjde zároveň s novou konzolí.

Nintendo si patentovalo zvláštní, až šílený gamepad. Z nákresů si můžete všimnout, že na přední straně má být obrazovka, z které po stranách vystupují dva analogy. Na pravé straně nechybí tlačítka, která se podle všeho budou zobrazovat na displeji a mohou být i na straně levé. Chybět nemá čtečka karet, možnost prohlížet si internet přímo na gamepadu a zajímavě rozhodně zní ovládání pomocí gyroskopu. Ten umožní hrát v horizontální i vertikální poloze.

Zatím nevíme, co Nintendo s tím ovladačem plánuje. Ale má se jednat o samostatný ovladač, který nebude potřebovat žádnou konzoli. To nahrává dřívějším nepotvrzeným zprávám, že nová konzole (pracovní označení NX) se má skládat ze dvou samostatných částí. Že bychom od Nintenda měli konzoli a handheld v jednom? Je to možné.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama