Nintendo Switch 2 má nabídnout 12 GB RAM a 256GB úložiště
Novinka Nintendo Switch 2 má nabídnout 12 GB RAM a 256GB úložiště

Nintendo Switch 2 má nabídnout 12 GB RAM a 256GB úložiště

Jan Urbančík

Jan Urbančík

12
Platformy Nintendo Switch Switch

Fanoušci na informace přišli díky měsícům sledování zásilek.

Reklama

Nová od konzole od Nintenda byla před pár dny konečně oficiálně potvrzena, představení se máme dočkat v tomto fiskálním roce, tedy do konce března 2025. Mezitím ale vyplouvají na povrch různé informace, mezi sebou občas nekompatibilní. Nyní tady však máme report, za kterým nestojí žádný magazín či insider, ale pár fanoušků na fóru Famiboards, kteří už několik měsíců sledují zásilky týkající se Nintenda a Nvidie. V datech za březen, které se včera na stránkách objevily, našly první opravdu zajímavé informace.

Podle nich by totiž měl "Switch 2" obsahovat 12 GB RAM, což je o 4 GB méně než výkonné konzole či PC handheldy, ale o 2 GB více než Series S. Konkrétně by mělo jít o dva 6GB moduly LPDDR5X s rychlostí 7 500 megatransferů za sekundu. Jde tedy o rychlejší paměti, než nabízí Steam Deck (včetně OLED verze) či ROG Ally a na stejné úrovni jako Legion Go.

Druhou informací je pak úložiště, které má nabídnout kapacitu 256 GB, což by byl čtyřnásobek Switche OLED a osminásobek původního Switche. Zároveň má jít o úložiště typu UFS 3.1, které, byť to není nejnovější standard (už tady máme UFS 4.0), nabízí stále vysokou rychlost a běžně se používá v mobilních zařízeních. Rychlost čtení je 2 100 MB/s a rychlost zápisu 1 200 MB/s, původní Switch u obou hodnot nedosahuje ani 100 MB/s. Samozřejmě jde o nižší čísla než u rychlých NVMe PCIe 4.0 SSD na konzolích od Sony a Microsoftu, i tak ale jde o obrovský pokrok.

Připomenu, že téměř jistě bude konzole využívat čip T239 od Nvidie, jeho grafická část je postavena na architektuře Ampere (RTX 30). Zařízení tak nabídne podporu RT a upscalingu DLSS, nikoli však generování snímků.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama