Nintendo Switch 2 má přinést 8palcový displej a až 512GB úložiště
Novinka Nintendo Switch 2 má přinést 8palcový displej a až 512GB úložiště

Nintendo Switch 2 má přinést 8palcový displej a až 512GB úložiště

Jan Urbančík

Jan Urbančík

5
Platformy Nintendo Switch Switch

Zpětná kompatibilita je stále nejistá.

Reklama

Před pár dny jsme psali o nových informacích ohledně příští konzole od Nintenda, se kterými přišel magazín VGC a následně je potvrdil i Eurogamer. VGC konkrétně tvrdilo, že má "Switch 2" přinést pouze LCD displej místo OLEDu, ale zato vyšší kapacitu úložiště. Zároveň se mluvilo o tom, že už mají partneři Nintenda k dispozici devkity a konzole by měla vyjít v druhé polovině příštího roku. Z jiného zdroje zase přišla zpráva, že by mohl být nový Switch oznámen už na Gamescomu.

S dalšími podrobnostmi o chystaném zařízení přišel leaker NateTheHate a i jeho informace VGC potvrdilo. Nově jsme se tak dozvěděli, že by měl být displej 8palcový, což je mírné zvětšení oproti předchozím modelům. Původní Switch měl 6,2 palců a OLED model 7 palců. Nate zároveň potvrzuje, že by měl displej skutečně používat technologii LCD, nikoli OLED.

Co se týče úložiště, mělo by jít o opravdu výrazné navýšení. Zatímco původní Switch měl 32 GB a OLED model 64 GB, u nové konzole se zdá být horním limitem 512 GB. Není však vyloučeno, že Nintendo vydá více variant s různou kapacitou. Zda ale bude úložiště rychlejší, případně o kolik, to zatím nevíme.

Velký otazník stále visí nad zpětnou kompatibilitou. Přestože nová konzole zřejmě nepřijde s žádným revolučním konceptem a půjde spíš o evoluci Switche, není možnost zahrát si na "Switchi 2" hry z předchozího zařízení vůbec jistá. Nate si sice myslí, že bude kompatibilita vyřešena, ale na definitivní potvrzení stále čekáme.

Bohužel jsme se nedozvěděli nic nového o použitém čipu. Už před dvěma lety se mluvilo SoC s označením T239, obsahující GPU postavené na architektuře Ampere. Velmi pravděpodobně však šlo o čip pro zrušený Switch Pro a je tedy možné, že plnohodnotný nástupce přijde s něčím ještě výkonnějším, potenciálně Lovelace GPU s podporou DLSS 3. Jisté to ale samozřejmě není.

Ohledně vydání Nate dodává, že bychom se konzole měli dočkat ke konci roku 2024, konkrétně nejspíš v září či říjnu. Do produkce má zařízení vstoupit v prvním kvartálu příštího roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama