Nintendo Switch bude podporovat až 2TB paměťové karty
Novinka Nintendo Switch bude podporovat až 2TB paměťové karty

Nintendo Switch bude podporovat až 2TB paměťové karty

Michal Burian

Michal Burian

12

Na den vydání bude vyrobeno dostatek kusů, dušuje se prezident amerického oddělení Nintenda.

Reklama

Vnitřní paměť konzole/handheldu Nintendo Switch bude pouhých 32 GB, což není nic extra velikost, když The Legend of Zelda: Breath of the Wild při stahování digitální verze zabere 13,4 GB. Zbývajících 18,6 GB využijete na další hry - maximálně dvě. Pokud nebudete chtít přemýšlet o tom, kterou hru odinstalujete, budete si moci Switch rozšířit o paměťovou kartu. Switch bude podporovat až 2TB paměťové karty.

„Nintendo Switch podporuje standardní SDXC karty, které podporuje až do velikosti 2TB,“ potvrdil zástupce japonské společnosti pro Game Informer. 2TB karta ale není v současné době na trhu, jakmile se začne prodávat, bude ji Nintendo Switch podporovat. Největší dostupné paměťové karty mají 256 GB.

Jen pro představu, karta o velikosti 64 GB v českých obchodech stojí 900 Kč, 128 GB potom 2000 Jč a 256 GB až 3300 Kč. Jak vidno, majitelé Switche budou muset investovat další peníze, v případě, že jim nebude stačit 32 GB.

Zároveň s touto zprávou se prezident americké pobočky Nintenda nechal slyšet, že v den vydání bude dostatek kusů Switche. Nintendo plánuje dodat do obchodů po celém světě dva miliony kusů. Cílem Nintenda je zajistit, aby každý zájemci si mohl Switch již 3. března 2017 koupit. Otázkou je, zda to skutečně zvládne. Obchody z Ameriky a Velké Británii už hlásí, že si zákazníci zamluvili kusy, které mají s Nintendem na 3. března sjednané.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama