Nintendo Switch nepodporuje Wii U disky nebo 3DS cartidge
Novinka Nintendo Switch nepodporuje Wii U disky nebo 3DS cartidge

Nintendo Switch nepodporuje Wii U disky nebo 3DS cartidge

Michal Burian

Michal Burian

30

Dále o výdrži baterie a tajemném doku.

Reklama

Nintendo Switch bude první domácí konzolí japonské společnosti, která od dob Nintenda 64 použije cartridge. Při oznámení tohoto mixu konzole a handheldu se hráči radovali a plánovali si, jak na přístroji Switch budou hrát minimálně hry z 3DS. Bohužel Nintendo nic takového v plánu nemá, Switch nebude podporovat cartridge z 3DS ani disky z Wii U.

Když se redaktor Polygonu zeptal zástupce Nintenda, zda Switch bude kompatibilní s digitálními hrami z 3DS nebo Wii U, tak mu bylo sděleno, že firma není v současné době připravena o tomto mluvit. Naděje tak stále žije.

Nevíme ani, jaké cartidge budou použity. U 3DS mají kapacitu 8 GB, což handheldu stačí; hry běží v mnohem menším rozlišení, ale takové NBA 2K17 na konzolích PlayStation 4 a Xbox One zabírá přes 40 GB. Jak tomu bude i Switche?

Velký otazník visí nad výdrží baterie. Nintendo v tiskových zprávách opakuje, že Switch je především přenosná konzole, s kterou můžete hrát kdekoliv. Výdrž baterie tak bude hodně podstatná. Jeden z vývojářů, který má Switch již k dispozici, uvedl, že baterie vydrží zhruba 3 hodiny. To není moc, musíme doufat, že u finální verze to bude lepší.

Další informace se věnují tajemnému doku, který slouží pro připojení Switche s televizí. Původně se předpokládalo, že dok poskytne přístroji dodatečný výkon, což bylo zavrhnuto. Nyní ale extra výkon doku opět vyplouvá na povrch a hovoří se o tom, že na tom přece jen něco bude.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama