Nintendo ukázalo světu svou novou konzoli Switch
Novinka Nintendo ukázalo světu svou novou konzoli Switch

Nintendo ukázalo světu svou novou konzoli Switch

Michal Burian

Michal Burian

132

<strong>Mix konzole a handheldu</strong>.

Reklama

Společnost Nintendo dnes v 16:00 našeho času představila svou novou konzoli. Jmenuje se Nintendo Switch a nejde jenom o konzoli, kterou máte u své televize, ale i o přenosné zařízení, s kterým můžete hrát kdekoliv díky odnímatelným ovladačům. Switch využívá cartidge a lze zařízení připojit k TV. Spekulace z nedávné doby tak byly pravdivé – mix konzole a handheldu je na světě.

Nintendo bude prodávat také Nintendo Switch Pro Controller, pro hráče, kteří preferují tradiční ovladač.

Vše vám názorně ukáže krátký teaser níže. Ten toho za tři a půl minuty neukáže málo, ale zároveň toho zůstává spousta nezodpovězeného. Především, jak bude Nintendo Switch fungovat na cestách, když ho nebudete mít připojený k externímu boxu, který poté přes kabel zapojíte do televize. Je dost možné, že ta "krabička" bude zařízení dodávat extra výkon. To by znamenalo, že doma u televize si užijete lepší kvalitu a na cestách se spokojíte s horší.

Každopádně, na Nintendu Switch běží Skyrim: Special Edition, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, NBA 2K17, Mario Kart 8 nebo Splatoon.

Nintendo Switch pohání vlastní procesor Tegra, což je dle Nvidie vysoce výkonný škálovatelný procesor s integrovaným grafickým čipem založeným na stejné architektuře jako „světově nejvýkonnější herní grafické karty GeForce“.

Doma bude Nintendo Switch odpočívat v Nintendo Switch dokovací stanici, která konzoli propojuje s televizní obrazovkou a nechá hráče užívat si jejich oblíbené tituly s rodinou a kamarády v pohodlí jejich obýváků. Jednoduchým zvednutím z tohoto doku se pak Nintendo Switch přepne do handheld módu a hráči si tak najednou budou moct užít na cestách stejný zážitek, jako v pohodlí jejich obýváku. Mobilní zážitek je u Nintendo Switch vylepšený díky jasnému HD displeji, který umožňuje vychutnat si plno-hodnotný herní zážitek v parku, vlaku, autě nebo na akci s kamarády.

Odpojením odnímatelných Joy-Con ovladačů z obou stran Nitnendo Switch konzole pak začíná další stupeň herní zábavy. Jeden hráč může použít Joy-Con ovladač v každé ruce, dva hráči mohou každý popadnout jeden a nebo se může do akce zapojit více Joy-Con ovladačů, čímž hráči mohou využít řadu herních možností pro pořádnou multiplayerovou akci. Ovladače mohou být snadno zacvaknuty zpátky na místo nebo zapojeny do Joy-Con grip příslušenství a napodobit tak tradičnější ovladač. Pří-padně mohou hráči využít volitelný Nintendo Switch Pro Controller namísto klasického Joy-Con con-trolleru. Hráči se mohou sejít, přinést své Nintendo Switch konzole a užít si pořádnou lokální multiplye-rovou bitvu.

“Doufám, že s tímto prvním pohledem na Nintendo Switch si fanoušci již představují možnosti svobody hrát kdykoli, kdekoli a jakkoli budou chtít.” řekl Satoru Shibata, prezident Nintendo of Europe. “Naše Nintendo týmy v kooperaci s dalšími vývojáři pracují tvrdě, aby vytvořili nové a unikátní možnosti a my se těšíme až vám ukážeme víc.”

Nintendo Switch má zajištěnou podporu od předních vývojářů a vydavatelů. Mimo jiné Activision, Atlus, Bethesda, Capcom, Sega, Codemasters, Electronic Arts, From Software, Square Enix, Take-Two, Ubisoft, Warner Bros, Atlus, Bandai Namco, Frozenbyte, THQ Nordic Games, TT Games, Epic Games, Unity a další. Lze tak očekávat, že na Nintendo Switch bude spousta her.

Nintendo Switch vyjde v březnu 2017. Cena zatím oznámena nebyla. Více informací a detailů očekáváme během budoucího Nintendo Directu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama