Nová Mafia oficiálně potvrzena
Mafia Novinka Nová Mafia oficiálně potvrzena

Nová Mafia oficiálně potvrzena

Jan Urbančík

Jan Urbančík

49
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Slaví se 20. výročí slavné značky, první díl bude k dispozici zdarma.

Reklama

Série Mafia dnes slaví 20 let od vydání prvního dílu, který je jednou z nejslavnějších českých her všech dob. Po něm následovala dvojka z roku 2010 a nepříliš oblíbená trojka, jež už vznikala pod hlavičkou amerického studia Hangar 13. V roce 2020 pak přišel remake prvního dílu, ale na plnohodnotné pokračování to moc nevypadalo.

V posledních měsících se však začaly objevovat spekulace o údajném čtvrtém díle, který má být prequelem jedničky zasazený na Sicílii. A ačkoli tímhle si zatím jistí být nemůžeme, jedno už máme potvrzené. Nová Mafia opravdu vzniká, studio Hangar 13 to potvrdilo prostřednictvím stručného tweetu. Kromě toho však zveřejnilo také rozhovor s vývojáři prvního dílu, který je dostupný i v češtině a můžete si ho přečíst zde. Na jeho samotném závěru prohlásil Roman Hladík následující:

"S radostí vám mohu potvrdit, že jsme začali pracovat na zcela novém projektu Mafia! I když je to až za několik let a nemůžeme teď sdělit nic víc, jsme opravdu nadšení, že můžeme pokračovat v práci na této oblíbené sérii a bavit naše hráče novými příběhy."

Na podrobnosti si zřejmě ještě počkáme poměrně dlouhou dobu, ale i tohle stručné oznámení určitě udělá fanouškům radost.

Není to navíc všechno, vývojáři se k příležitosti významného výročí rozhodli nabídnout první díl zdarma na Steamu. K dispozici bude od 1. do 5. září.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama