Nová verze ovladače DualSense by mohla měnit teplotu
Novinka Nová verze ovladače DualSense by mohla měnit teplotu

Nová verze ovladače DualSense by mohla měnit teplotu

Jan Urbančík

Jan Urbančík

3
Platformy PlayStation PlayStation 5

Naznačuje to patent, který si Sony nechala zaregistrovat.

Reklama

Když přišla na trh konzole PlayStation 5, paradoxně se snad ještě víc než o zařízení jako takovém mluvilo o novém ovladači DualSense. Ten totiž přišel s technologiemi jako adaptivní triggery či haptická odezva, které prohlubují herní zážitek. A společnost Sony zřejmě v implementaci nových technologií neplánuje přestat, naznačuje to alespoň nový patent, o němž jako jeden z prvních informoval například magazín Gameranx.

V něm se píše o vytvoření senzoru, jenž může měnit teplotu ovladače v závislosti na datech, kterých se mu dostává. V zásadě by tak mohl být DualSense studenější, když se zrovna nacházíte v ledové lokaci, a naopak teplejší, pokud byste zrovna byli například v nějaké tropické oblasti. Je to rozhodně zajímavý nápad, na druhou stranu se objevují názory, že by taková technologie způsobila poměrně výrazné snížení výdrže baterie, jež už tak není zrovna velká.

Nakonec je třeba dodat, že jde "pouze" o patent a není zdaleka první, který si Sony v souvislosti s PS5 zaregistrovala. Je tedy otázka, zda se někdy DualSense s měnící se teplotou vůbec dostane na trh.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama