Nové studio Dark Passenger je tvořeno veterány CD Projektu RED
Novinka Nové studio Dark Passenger je tvořeno veterány CD Projektu RED

Nové studio Dark Passenger je tvořeno veterány CD Projektu RED

Filip Svoboda

Filip Svoboda

3
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Polský tým pracuje na akci z feudálního Japonska.

Reklama

Ve Varšavě vzniká studio Dark Passenger. Tvoří ho mimo jiné veteráni rovněž polského CD Projektu RED, kteří se podíleli na vývoji her jako Zaklínač 3: Divoký hon nebo Cyberpunk 2077. Tým navazuje na CGI studio RealTime Warriors, v rámci nějž pomáhali vývojáři posledních pět let ostatním studiím. Teď se rozhodli vytvořit vlastní hru, kterou zasadili do země vycházejícího slunce.

Debut polského týmu bude multiplayerovou PvPvE akcí, která chce klást stejný důraz na rivalitu jako na kooperaci. Na svém webu autoři popisují, že by rádi udělali každou hru unikátní, a proto využívají systém procedurální generace. Zatímco cíle budou mít všichni hráči stejné, každý bude muset zvolit trochu jiný přístup.

Pokud jde o akci, nebude se hra držet při zemi. A to doslova. Vývojáři lákají na využití kopí yari jako odrazové tyče, běhání po stěnách a dokonce po letících šípech protivníků. Dočkat bychom se měli široké palety zbraní od katan na blízko po házecí šurikeny nebo nože kunai. V neposlední řadě si budeme stavět vlastní dódžó, které má sloužit jako jakýsi sociální hub.

„V zemi vycházejícího slunce nastala neklidná doba. Bezejmenní dobyvatelé svrhli vládnoucího šóguna a ujali se moci. Každý, kdo se jim odvážil postavit, nejenže neuspěl, ale i proti své vůli vstoupil do jejich řad. Aby se dozvěděli původ a motivy agresora, posílají tajné cechy vrahů své válečníky, aby našli artefakty, které ukrývají mimořádnou moc,“ nastiňují autoři svět, ve kterém se budeme pohybovat, a cíle, které nás čekají. Zdá se, že síla bude spočívat ve schopnosti zůstat neviděn.

Hra je zatím v rané fázi vývoje, studio stále shání zaměstnance. Už teď ale víme, že jeho první titul bude multiplatformní: zamířit má na PC (Steam i Epic Games Store), PlayStation 5 a Xbox Series.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama