Nové studio Square Enix povede šéf Final Fantasy XV
Novinka Nové studio Square Enix povede šéf Final Fantasy XV

Nové studio Square Enix povede šéf Final Fantasy XV

Michal Burian

Michal Burian

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Na starost má nový AAA projekt určený pro mezinárodní trh.

Reklama

Pamatujete si na rok 2015, kdy nám společnost Square Enix představila engine Luminous prostřednictvím videa s plakající čarodějnicí? Ukázka byla na svou dobu velmi detailní. Šlo ale pouze o technologické demo, které slibovalo, že se jednoho dne od Square Enix dočkáme velmi realistických her s využitím DirectX 12. Dnes se píše rok 2018 a Luminous Engine je znovu na scéně. Tentokrát ale v trochu jiné pozici.

Japonská společnost Square Enix totiž ve své domovině založila nové studio. Jmenuje se Luminous Productions a z pozice výkonného ředitele ho povede uznávaný Hajime Tabata, designér, který byl šéfem vývoje Final Fantasy XV.

Kanceláře studia Luminous nalezneme v Tokiu. Square Enix v tiskové zprávě uvádějí, že se nový tým bude soustředit na vývoj zbrusu nové AAA značky, jež je určena pro mezinárodní trh. Tím pádem nepůjde čistě o japonský titul. Na novém projektu bude pracovat i řada osobností se zkušenostmi z vývoje Final Fantasy XV.

Dostáváme se zpět k enginu Luminous. Podle pracovních nabídek bude totiž nový projekt postaven právě na tomto enginu. Bližší informace se dozvíme později.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama