Novinka Nové záběry z GhostWire: Tokyo

Nové záběry z GhostWire: Tokyo

Jan Urbančík

Jan Urbančík

16
Platformy PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Jak se hraje akční adventura od tvůrců The Evil Within?

Reklama

Ve čtvrtek večer proběhla předem avizovaná showcase z chystané hry GhostWire: Tokyo od japonského studia Tango Gameworks. Trvala přibližně 20 minut, ale samotný gameplay tvořil pouze polovinu. I přesto jsme se dozvěděli poměrně velkou porci nových informací.

Hlavní postavou je Akito, který je dost možná jeden z posledních žijících lidí v Tokiu. Město totiž ovládly paranormální bytosti z jiného světa. Akito ale spojí síly s duchem jménem KK, aby díky jeho speciálním schopnostem mohl proti nepřátelům bojoval. Přestože hlavní hrdina může používat také stealth, jak jsme mohli vidět v jedné z pasáží, čeká na nás především pořádná akce a používání magie, která se dělí na jednotlivé elementy. Kromě základních útoků můžeme tvořit složitější komba či nabíjet silnější kouzla.

https://thumbs.gfycat.com/GlaringFabulousEyelashpitviper-mobile.mp4

Abychom ale ze zvlášť zamořených oblastí příšery vyhnali, musíme "očistit" brány Tori. V jiných místech je zase nestabilní čas a naším úkolem je dát místo znovu do pořádku. Dále můžeme narazit na duše lidí, které můžeme osvobodit, a tím získat zkušenosti pro vylepšování schopností. Důležitým prvkem bude také pohyb, který nepředstavuje pouze chození po ulicích, ale i obdobu grappling hooku, pomocí něhož se dostaneme na střechy jednotlivých budov.

https://thumbs.gfycat.com/ArtisticPalatableAmphiuma-mobile.mp4

Po ukázce hratelnosti následovala 10minutová debata, v níž vývojáře vyzpovídal šéf studia Šindži Mikami. Autoři zmínili například využití 3D audia a rychlého načítání díky SSD, které je pro hru klíčové, a proto už nevychází na konzole minulé generace. Nakonec připomněli, že jde skutečně o akční adventuru, nikoli horor, což představuje výrazný odklon od série The Evil Within, na které níž předtím.

GhostWire: Tokyo vychází 25. března na PC a PlayStation 5, kde bude exkluzivní po dobu jednoho roku. Už nyní si titul můžete předobjednat v krabicové verzi, například v obchodě Xzone. V nejbližších chvílích by pak měly být spuštěny digitální předobjednávky (Steam, PS Store), kde naleznete kromě standardní edice také deluxe verzi, která obsahuje novou zbraň a několik kosmetických doplňků.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama