Ghostwire: Tokyo si vyzkoušely 4 miliony hráčů
Novinka Ghostwire: Tokyo si vyzkoušely 4 miliony hráčů

Ghostwire: Tokyo si vyzkoušely 4 miliony hráčů

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Před několika týdny hra dorazila na Xbox a do Game Passu.

Reklama

Vývojáři z japonského studia Tango Gameworks se pochlubili, že do jejich virtuální verze Tokia plné duchů a nástrah se vydalo na 4 miliony hráčů. Titulu od autorů hororové série The Evil Within nebo letošní hudební akce Hi-Fi Rush nepochybně pomohlo nedávné vydání na Xbox Series a zařazení do předplatitelských služeb Game Pass a PS Plus.

Ghostwire: Tokyo má za sebou zajímavou cestu. Od studia, které v roce 2010 založil Šindži Mikami, tvůrce série Resident Evil a později právě zmiňovaného The Evil Within, se očekával další hororový titul. Místo toho japonští autoři nadělili hráčům akční duchařinu, která sice dokáže postrašit, ale k předchozím hrám Tanga má v tomto ohledu daleko. Samotný Mikami na hře navíc nepracoval (letos svoje studio opustil), vývoj vedla producentka Ikumi Nakamura, kterou po jejím odchodu ze studia v září 2019 nahradil Kendži Kimura.

Akční adventura z japonské metropole (zasazením i původem) dorazila na trh v březnu 2022 jako konzolová exkluzivita pro PS5, ve chvíli, kdy už bylo studio (v rámci ZeniMaxu) majetkem Microsoftu. Po roce od vydání se hra podívala také na Xbox a dorazila současně do předplatitelských služeb obou konkurentů.

Nakonec byla hra přijata převážně kladně. „Po stohodinových eposech z posledních týdnů je Ghostwire příjemným návratem ke stravitelnějšímu rozsahu videoher, kromě jiného i proto, že žánrově má nejblíže ke střílečce. Jako hřiště nabídne působivě zpracované Tokio, zaplavené armádami oživlých mýtů i moderních městských legend,“ napsali jsme v recenzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama