Novinka Novinka Beecarbonize od českého studia Charles Games se zabývá klimatickou změnou

Novinka Beecarbonize od českého studia Charles Games se zabývá klimatickou změnou

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

8
Platformy Windows PC Apple iOS Android Android

Hra je k dispozici zdarma.

Reklama

Vývojáři ze studia Charles Games ve spolupráci s neziskovou organizací Člověk v tísni vydali titul Beecarbonize. Jedná se karetní strategickou hru, ve které budete bojovat proti klimatické změně. Hra je k dispozici zdarma na PC a mobilních platformách se systémy Android a iOS. Verzi pro počítače si můžete stáhnout prostřednictvím portálu Itch.io.

„V Beecarbonize nám šlo o to vytvořit zábavnou hru s atraktivní hratelností, ze které se hráči, pokud budou chtít, i něco dozvědí.” vysvětluje designérka a programátorka hry Alex Petrova. „Postupující klimatická změna působí přírodní katastrofy nebo společenské krize a hráčky a hráči se s nimi musí vypořádat a plánovat svůj postup podle toho,” dodává Petrova.

„Žádná část společnosti, ekonomiky a přírody v naší hře nestojí sama za sebe, cílem bylo ukázat, že například výroba energie a ochrana půdy jsou propojené,” popisuje přístup Jakub Zelený z Člověka v tísni, který se staral o odbornou stránku hry. „Veškeré jevy a opatření ve hře vychází ze skutečného výzkumu, u těch futurističtějších karet jako jsou robovčely ze skutečných vědeckých vizí,” doplňuje Zelený.

„Klimatická krize je téma, které jsme delší dobu chtěli zpracovat, i proto, že hry jsou dobré v simulování skutečných, komplexních dějů, kterým vztah klimatu a lidstva je” dodává vývojář a ředitel Charles Games Lukáš Kolek. „Beecarbonize navazuje na tradici našeho studia v tvorbě her se společenským přesahem, ale zároveň představuje úplně nový designérský přístup a žánr pro naše studio. Nemůžeme se dočkat, co na ni hráči a hráčky řeknou,” uzavírá Kolek.

Pražské studio Charles Games se do širšího povědomí hráčů dostalo především oceňovanými historickými hrami Attentat 1942 a Svoboda 1945.

Novinka Beecarbonize od českého studia Charles Games se zabývá klimatickou změnou
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama