Novinka České studio Charles Games představilo novou hru

České studio Charles Games představilo novou hru

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

3
Platformy Windows PC Apple iOS Android Android

Tentokrát se vypravíme do období sametové revoluce.

Reklama

Vývojáři z pražského studia Charles Games oznámili novou hru s názvem Velvet 89, která bude kráčet ve šlépějích her Attentat 1942 a Svoboda 1945: Liberation. V další historické hře nás autoři tentokrát zavedou do období sametové revoluce. V průběhu hry navštívíte celkem 4 města a 6 demonstrací, které podnítily sametovou revoluci. 

„Ve Velvet 89 se vydáte na cestu bouřící se zemí – od ekologických protestů v severních Čechách přes chvíle, které bezprostředně předcházely zásahu na Národní třídě, po ostravskou generální stávku. Podívejte se na známá místa novýma očima a prozkoumejte ta, na která se v příběhu sametové revoluce často zapomíná,“ popisují zasazení hry zástupci Charles Games.

Po vzoru předchozích historických her studia se bude titul opírat o spojení ručních ilustrací a historických záběrů. V rámci herních mechanik autoři lákají na hledací hratelnost a více než 40 příběhů různých lidí. Do vývoje byli navíc opět zapojeni také odborníci a pamětníci, díky čemuž by měla být zajištěna potřebná historická přesnost. 

„Velvet 89 vznikl ve spolupráci s odborníky z projektu Příběhy bezpráví. Každá věta a příběh ve hře vychází ze svědectví očitých svědků tehdejších událostí,“ dodávají autoři. Velvet 89 vyjde 17. října na PC (Steam) i na mobilních platformách se systémy Android a iOS. Za pozornost rovněž stojí, že bude titul na všech zmíněných platformách k dispozici kompletně zdarma.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama