Novinky o železe #2 - Nové myšky a testy RTX 4060
Novinka Novinky o železe #2 - Nové myšky a testy RTX 4060

Novinky o železe #2 - Nové myšky a testy RTX 4060

David Jiránek

David Jiránek

12

Razer nám nadělil nové myši a na plno se rozběhlo testování grafických karet RTX 4060. Za některé chladiče si dost připlatíte.

Reklama

Uplynulý týden byl na hardwarové novinky trochu chudší. Opět se spekuluje o novém Switchi nebo PS5 Slim, ale jinak nás žádné vydání nové grafiky nebo procesoru nečekalo. Trochu to napravil alespoň Razer, který se vytasil s novou sérií herních myší. Jmenují se Cobra a Cobra Pro a mezi lákadly je nízká hmotnost nebo bezdrátové nabíjení. Háčkem je ovšem cena, která je u Razeru jako vždy celkem vysoká.

U myší zůstaneme. Jednu podrobnou recenzi sepsal kolega Karel Dvořák, jde o HyperX Pulsefire Haste 2 Wireless. Dlouhý název, ale jen 61 gramů bez dírkování a bezdrátově pod dva tisíce, to už za zapamatování stojí. A jak na tom bylo hodnocení? To zjistíte v recenzi.

Recenzí bylo ostatně více. Tentokrát došla řada na dvě RTX 4060 v podání Asusu a Gigabytu. První zmíněná vás vyjde asi o tisícovku levněji než ta druhá. Což je vzhledem k ceně okolo devíti tisíc korun, kde se tyto karty pohybu, znatelný rozdíl.

Nechybí ani zamyšlení Michala Rybky, tentokrát na téma korporátů zabíjejících naše oblíbené služby. Kdo by nebyl poslední dny smutný nad situací okolo Redditu a Twitteru. Problém je ale daleko složitější.

Na závěr zde máme opět kuriozitu. Asus ukázal grafiku se dvěma sloty pro M.2 disky. Chytrý koncept využívající nepoužité PCIe linky se ale asi nerozšíří. Ostatně tuhle grafiku zatím nejde ani koupit. Ale pro majitele desek s málo M.2 sloty by mohlo jít o zajímavé řešení. Heatsink grafiky navíc skvěle chladí, tak proč ne.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama