Novinky o železe #3 - nové Intel procesory a konečně malý telefon
Novinka Novinky o železe #3 - nové Intel procesory a konečně malý telefon

Novinky o železe #3 - nové Intel procesory a konečně malý telefon

David Jiránek

David Jiránek

Intel připravuje novou řadu procesorů a my konečně známe podrobnosti o výkonu i počtu jader.

Reklama

Uplynulý týden byl hardwarovými novinkami celkem napěchovaný. Začneme u Intelu, který kompletně zařízl minipočítače NUC. Možná jeden takový máte v kanceláři, někdo pro změnu tyto počítače využíval jako domácí servery. S několika kusy se ještě potkáte v eshopech, avšak nové od Intelu přibývat nebudou. Naštěstí podobné mini počítače nabízejí i jiní výrobci a ty Intel nadále bude podporovat.

U Intelu zůstaneme. Nové procesory Raptor Lake Refresh údajně vyjdou v druhé půlce října. Modrý tým nafoukne u nejvyšších modelů počet úsporných jader, což zvýší multivláknový výkon. Pro hráče je ovšem důležitější výkon na jedno jádro, který poroste jen minimálně.

Ani tento týden nechyběly novinky okolo grafik. Extrémně přetaktovaná RTX 4090 dosáhla na 4 GHz. Připravte tekutý dusík a pro napájení příruční jadernou elektrárnu. U grafik (a procesorů) od AMD získáte místo tučného účtu za elektřinu Starfield zdarma. Pokud nechcete platit za Game Pass, jde o zajímavou nabídku.

Novinky o železe #3 - nové Intel procesory a konečně malý telefon

Kolega Jakub Fišer se minulý týden koukl na Asus Zenfone 10. Jde o kompaktní telefon, což se v dnešní době jen tak nevidí. Výbavou navíc nešetří, avšak mezigeneračně lehce stoupla cena. Mezi články dále najdete fígle na nahrávání, efekty a audio editor zdarma. Výlet do minulosti pak zprostředkoval Retrogaming: Co a jak se hrálo na Commodore 64.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama