Nový Assassin's Creed má nést podtitul Mirage
Novinka Nový Assassin's Creed má nést podtitul Mirage

Nový Assassin's Creed má nést podtitul Mirage

Jan Urbančík

Jan Urbančík

18
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S

Pracuje Ubisoft také na remaku prvního dílu?

Reklama

Už od začátku letošního roku se mluví o tom, že live service hra Assassin's Creed Infinity je docela daleko, a Ubisoft chystá ještě jeden menší titul, který má vyplnit mezeru mezi Valhallou a právě Infinity. Renomovaný novinář Jason Schreier tvrdil, že má nést kódové označení Rift, ale nyní to vypadá, že jsme se možná dozvěděli jeho skutečný podtitul.

O nové informace se tentokrát postaral YouTuber j0nathan a uživatel s přezdívkou Rebs Gaming následně na Twitteru zveřejnil krátké shrnutí toho, co ve videu zaznělo. Samo o sobě by to neznamenalo příliš, ale krátce poté na zprávu zareagoval již zmíněný Jason Schreier, podle něhož jsou některé informace pravdivé a jiné už ne.

Správně je údajně zasazení, tedy Bagdád, podle j0nathana mezi lety 860 až 870, přičemž hlavním hrdinou má být Basim, který se objevil už ve Valhalle. Půjde o návrat ke kořenům série a oproti nejnovějším dílům tedy mají chybět některé RPG prvky. Hra má podle YouTubera vyjít na jaře 2023. To všechno jsme sice věděli, ale Schreier potvrdil ještě jednu věc, která je úplně nová – název. Tím má být Assassin's Creed Mirage.

YouTuber přinesl hned několik dalších informacích, Schreier ale některé popírá, jmenovitě možnost prozkoumávání více měst. Ve videu padlo také to, že Ubisoft tajně pracuje na remaku prvního dílu. Zdali je to pravda, neví ani Schreier. Zpráva každopádně vypadá trochu podezřele, protože remake má být údajně zakomponován do Season Passu Mirage, který prý obsahuje také DLC v Konstantinopoli. Schreier upozorňuje na to, že hra jako taková (Mirage/Rift) měla být původně pouze rozšířením pro Valhallu a žádné DLC pro takový menší titul by tedy neočekával.

Jak to bude ve skutečnosti, bychom se měli dozvědět už brzy. 10. září proběhne akce Ubisoft Forward, francouzská společnost ale na září plánuje ještě samostatný livestream věnovaný pouze Assassin's Creed, kde se máme dozvědět něco o budoucnosti této série. Přesné datum však zatím nemáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama