Nový Battlefield bude odhalen v průběhu jara a vyjde na podzim
Battlefield 3 Novinka Nový Battlefield bude odhalen v průběhu jara a vyjde na podzim

Nový Battlefield bude odhalen v průběhu jara a vyjde na podzim

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

25
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

EA láká na masivní bitvy s nebývale velkým počtem hráčů.

Reklama

Vedení Electronic Arts v rámci pravidelného konferenčního hovoru s investory rozebralo finanční výsledky v uplynulém třetím kvartálu a lehce nastínilo i plány do budoucna.

V nich bude hrát důležitou roli nový Battlefield. CEO Andrew Wilson konkrétně zmínil, že chystaný díl představí EA letos na jaře a vyjde během tradiční předvánoční sezony. Vývoj prý postupuje nadmíru dobře.

Dále Wilson uvedl, že hra přinese návrat k totální válce. Tuto pasáž si lze vyložit různými způsoby. Nejpravděpodobněji se však jeví návrat ke stylu a zasazení, které nastolil Battlefield 3 a následně v něm pokračoval Battlefield 4.

O návratu z minulosti do současnosti už ostatně v červnu minulého roku mluvil insider Tom Henderson, jehož tvrzení následně potvrdil i známý novinář Jeff Grubb.

Podle Wilsona má hra plně využít síly nových konzolí, které umožní hraní masivně multiplayerových bitev v nebývale velkém počtu hráčů s maximálním využitím destrukce, volnosti, vozidel a zbraní.

I tato pasáž nahrává informacím Toma Hendersona, podle kterého má být minimálně část map schopna pojmout až 128 hráčů najednou. Kromě většího počtu hráčů v jedné bitvě bychom se tak měli dočkat i rozsáhlejších map.

Hra má údajně zamířit na novou i starou generaci konzolí, takže je otázkou, jak moc se od sebe jednotlivé verze budou lišit.

Zatím stále nevíme číslovku či podtitul nového Battlefieldu. Vhledem k tomu, že by mělo jít do určité míry o reboot, bychom se však nedivili, kdyby se hra jmenovala jednoduše Battlefield.

Uvítali byste zasazení do současnosti a hratelnost blízkou třetímu dílu, nebo si spíš přejete něco jiného?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama