Nový Dead Space má být remake prvního dílu
Dead Space Novinka Nový Dead Space má být remake prvního dílu

Nový Dead Space má být remake prvního dílu

Jan Urbančík

Jan Urbančík

16
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

EA inspiroval úspěch remaku Resident Evilu 2 od Capcomu.

Reklama

Studio EA Motive má zatím na kontě jen jedinou hru – Star Wars: Squadrons z loňského roku. Novinář Jeff Grubb už ale před několika měsíci tvrdil, že už se ve studiu pracuje na další hře, která má oživit známou značku. Ihned se začalo spekulovat o tom, že by mohlo jít o nový Dead Space a Grubb to nyní skutečně potvrdil.

Podle jeho informací má hra být plnohodnotným remakem prvního dílu, který se zároveň bude chovat jako reboot. Grubb tento titul přirovnává k remaku Resident Evilu 2 z roku 2019. Nový Dead Space má totiž stavět na základech původní hry, ale zároveň se dočkáme moderní grafiky a vylepšené hratelnosti.

Resident Evil 2 Jeff Grubb nezmiňuje jen tak. Podle něj se EA úspěchem tohoto remaku inspirovalo a je to důvod, proč vůbec nový Dead Space vzniká. Důležitou roli hrálo také Star Wars Jedi: Fallen Order, které společnosti ukázalo, že je o singleplayer hry stále velký zájem.

Odhalení remaku prvního dílu série Dead Space by mohlo proběhnout na EA Play Live, které je naplánováno na 22. července v 19:00. Určitého potvrzení, že se něco děje, jsme se ale dočkali už nyní. Oficiální Dead Space kanál na YouTube si totiž aktualizoval profilový obrázek.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama