Nový Doom na jaře 2016 s brokovnicí, motorovkou a brutalitou
DOOM Novinka Nový Doom na jaře 2016 s brokovnicí, motorovkou a brutalitou

Nový Doom na jaře 2016 s brokovnicí, motorovkou a brutalitou

Michal Burian

Michal Burian

54

Vrací se vše, co máme rádi s novinkami v podobě působivých zakončovacích úderů <strong>+ první screenshoty</strong>.

Reklama

Dobré ráno, začátek historicky první tiskové konference Bethesdy v rámci E3 patřil novému Doomu od studia id Software. Tamní vývojáři na jaro nadcházejícího roku připravují novou verzi Doomu, která vyjde pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Na E3 byly k vidění ukázky ze singleplayeru a z multiplayeru potom trailer, můžete si být jisti tím, že opět to bude hodně brutální.

Id Software na E3 ukázali dynamický a brutální styl. Hlavní hrdina se neschovává za žádnými štíty, to by byl moc těžký a nemohl by vysoko skákat. Ve hře není ani žádné automatické obnovení zdraví, při doplnění zdraví se musíte spolehnout jen na lékárničky, které čas od času někde najdete, nebo vypadnou z rozdrceného démona.

K dispozici máte všelijaké velmi účinné zbraně, včetně oblíbené brokovnice a ještě oblíbenější motorové pily. S tou krájíte nepřátele. Do vínku nového Doomu byly přidány zakončovací útoky, které jsou brutální, stejně jako celý zbytek hry. Hnusného protivníka nejprve střelíte, poté se k němu přiblížíte a dáte mu pořádnou ránu pěstí a následně ho kopnete. Když dojde na bosse, tak je to o něco složitější, boss vydrží mnohem více ran. Na něj se hodí raketomet, ale také útoky nablízko. Dokonce můžete démonovi zlomit vaz.

Dobrou zprávou je rozhodně Snapmap. To jsou vlastně nástroje, které každému umožní vytvořit originální nové mapy a dokonce i herní módy, a to jak do singleplayeru, tak i multiplayeru. Bude tedy záležet na samotné komunitě, co si v novém Dooma dodatečně vytvoří. Poté může dojít i na hororovější atmosféru, která z mého pohledu zatím v novém Doomu chybí. Bethesda s id Software spíše nového Dooma staví na stranu dynamické střílečky s brutalitou, což nemusí být na škodu. Navíc jde pouze o jednu ukázku ze singleplayeru a trailer z multiplayeru, třeba ve hře jednoho hráče budou i nějaká hodně temná místa, kde budeme muset použít baterku, abychom viděli.

Více už vám řeknou gameplay záběry ze singleplayeru a multiplayeru. Vychutnejte si tyhle brutální ukázky a určitě nám dejte do komentářů vědět, jak se vám nová podoba Dooma líbí.

První ukázka ze singleplayeru

Druhá ukázka ze singleplayeru

E3 2015 gameplay trailer

Multiplayerový trailer

Editor úrovní - SnapMap

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama