Nový Doom nebude jednoduchou hrou
DOOM Novinka Nový Doom nebude jednoduchou hrou

Nový Doom nebude jednoduchou hrou

Jan Kalný

Jan Kalný

10

I když se z ukázek nového Dooma zdálo, že to nebude až tak těžká hra, tak zdání může klamat.

Reklama

Doom rozhodně sklidil velké nadšení fanoušků. Stejně jako zbytek her na konferenci Bethesdy. Přeci jenom se ale ve světle ovací objevily obavy týkající se samotné obtížnosti hry. Z dema to totiž vypadalo, že hra nebude, kdo ví jaká výzva. Obavy už ale stihl vyvrátit výkonný producent hry, Marty Stratton.

Jak se totiž zdá, tak demo hrál, jak je zcela logické, „expert ve svém oboru”. A tím oborem samozřejmě myslím hraní Dooma.

Obtížnosti také přidává drobný detail, který prozradil. Doom využívá systém z Rage, takže nepřátelé si sami vybírají nejvhodnější cestu k vám. A to zahrnuje skákání, lítání a šplhání. A protože Doom nabízí i otevřené lokace, bude těžší se vyvarovat nějakému zásahu. Zvlášť, když nikdy nevíte, jestli už se něco za vámi neplíží.

„Nebyl v tom žádný trik,” prozradil o demu hry. „I v těch momentech, kdy jste si nejspíš řekli 'To muselo být naskriptované.' Nepřátelé se mohou pochybovat opravdu unikátním způsobem.”

Rozhodně jde o dobrou zprávu pro všechny, kterým se zdál Doom z E3 videa jednoduchý. A samozřejmě tu hraje roli i nastavení obtížnosti ve hře, takže pokud budete hrát na tu nejtěžší, určitě vás čekají těžké časy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama