Nový Mass Effect má být svou vlastní hrou. Z Dragon Age Inquisition si nic nebere
Mass Effect: Andromeda Novinka Nový Mass Effect má být svou vlastní hrou. Z Dragon Age Inquisition si nic nebere

Nový Mass Effect má být svou vlastní hrou. Z Dragon Age Inquisition si nic nebere

Jan Kalný

Jan Kalný

16

Došlo také k potvrzení toho, že nový Mass Effect nevyjde na PlayStation 3 a Xbox 360.

Reklama

Dragon Age: Inquisition je sice velmi oblíbená hra a je jen málo lidí, kteří jí nepropadli, BioWare nás ale ujišťuje, že nebude v žádném případě fungovat jako „šablona” pro nový Mass Effect.

O novém Mass Effectu toho víme jen pramálo. Už i to nám ale stačí k tomu, abychom poznali, že to bude kvalitní hra. Koneckonců za hrou stojí tým, který vytvořil poslední Dragon Age, který si od nás v recenzi odnesl skvělých 9 bodů z 10.

Fanoušci hry dokázali získat informaci, že právě tým, který pracoval na Dragon Age pracuje i na novém Mass Effectu. Vzápětí začaly obavy, jestli se nebude čtvrtý Mass Effect hrát a vypadat tak nějak podobně.

Na to hned zareagoval manažer hry Aaryn Flynn, který nám oznamuje, že obavy jsou mylné.

„Podobné obavy už jsem viděl několikrát. A taky vím, proč vznikají. Naše hry teď používají Frostbite. Také jsme řekli, že další Mass Effect (a nová IP, ale to teď nebudu rozvádět) používá některé technologie z DAI. Vytvořili jsme například větší prostředí, aniž bychom kompromitovali výkon, takže tohle tam bude.“

„Ale i tak Mass Effect čerpá z vlastních úspěchů minulých dílů, nehledě na to, jak s tím dopadlo Dragon Age: Inquisition. Vezměte si například Mako, které jsme ukázali ve fázi prototypu. Měli jsme ho v prvním díle a přinášíme ho znovu - což je daleko důležitější k pocitu, že se blížíme k původním slibům ohledně hratelnosti. A nemá to vůbec nic společného s DAI. Abych pravdu řekl, zaměření jenom na nové konzole má daleko větší dopad na celkovou hratelnost a věřím, že Mass Effect bude lepší, než DAI.“

„Nechápejte mě špatně. Jsme velmi hrdí na to, co DAI dokázalo. Ale to z toho hned nedělá vzor pro všechny další hry, které děláme. Každá série má vlastní nápady a potřebuje vlastní inovace založené na tom, co je pro hru nejlepší. Nedáme do Mass Effectu něco, co se tam nehodí, jenom 'protože to bylo úspěšné',” vyjádřil se Flynn na fóru NeoGaf.

Doufám, že se tak některým hráčům ulevilo. Ještě si ale budeme muset chvíli počkat na to, abychom viděli, jestli jsou tvrzení pravdivá a nejde o další blábol. Snad se dočkáme už letos na E3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama