Nový Medal of Honor odhaluje první detaily
Medal of Honor: Warfighter Novinka Nový Medal of Honor odhaluje první detaily

Nový Medal of Honor odhaluje první detaily

Daniel Kremser

Daniel Kremser

32

V novém Medal of Honor se podíváme do celého světa, užijeme si exploze a taktické možnosti <strong>+ obrázky</strong>.

Reklama

O oficiálním oznámení druhého dílu restartované válečné série Medal of Honor jsme vás informovali včera. Nyní se však konečně objevují i konkrétní informace o podobě hry.

Všichni už asi vědí, že vývoje se znovu chopili chlápci z EA Los Angeles, kteří jsou taktéž známí pod novým názvem Danger Close a celá hra poběží na Frostbite 2 enginu. Nově tak vypadlo z kola ven švédské studio DICE a hra by tak měla působit mnohem ucelenějším dojmem. Všichni se o tom můžeme přesvědčit 6. března, kdy EA chystá oficiální poodhalení roušky tajemna, jež hru momentálně halí.

Díky OXM však pár detailů můžeme probírat již nyní. Například tak víme, že další nášup strhujícího příběhu členů jednotky Tier 1 se na pulty obchodů podívá už v říjnu a pravděpodobně se tak dočkáme dalšího střetu Medalu a Call of Duty.

Zaměřeno na pocity a emoce

Příběh je znovu založen na reálných událostech a z části se na scénáři podíleli i skuteční vojáci. Hned 24 příslušníků elitní jednotky Tier 1 denně spolupracuje s vývojáři na vytvoření co nejautentičtějšího zážitku. Stejně jako předešlý díl má i Warfighter reflektovat současnou situaci ve světě a zaměřovat se na osobní podtext jednotlivých vojáků. Za všechny můžeme jmenovat osobní hovor mezi vojákem a manželkou, který se v jedné misi jen tak mimochodem objeví. Ostatně se máme těšit i na návrat většiny postav z předloňského dílu.

Podobně jako třeba restartované Rainbow Six, nabídne i nový Medal of Honor morální volby a ve všech možných barvách vykreslený svět plný špatností, korupce a zoufalých rozhodnutí. Podle slov vývojářů plně zabředneme do patosu války.

Jízda kolem světa?

Obrázky, které OXM přinesl, naznačují, že se nově hra neomezí pouze na prostředí Afghánistánu, ale podíváme se třeba na tajfunem zasažené Filipíny a časopis obsahuje i narážky na přítomnost další lokací rozesetých po celém světě. Rozhodně se však nemáme těšit na padající Eifelovku nebo bomby vybuchující u anglického parlamentu (zde půjde o skutečné události, ne jako v Modern Warfare 3). Všechny mise se mají odehrávat ve spíše méně známých prostředích a dávat tak více prostorů samotným emocionálním prožitkům a komornějšímu stylu vyprávění.

Přesto se chystají v oblasti destrukce a grafiky všeobecně velké věci. Frostbite 2 toho umí hodně a výbuchů či explozí bude hodně. Otázkou však je, jak se s tím v Danger Close poperou. Přeci jen se jedná o jejich první zkušenost s tímto enginem a producent Greg Goodrich nikdy neměl švédskou technologii nejraději. Proto bychom v tomto ohledu zůstali ještě alespoň chvíli skeptičtější. S daleko větším nadšením přijímáme slibované taktické možnosti ve stylu nového Ghost Recona a šušká se dokonce o hned několika řešeních jednotlivých misí.

Celkově bychom se tak měli dočkat stylu vyprávění z předešlého MoH, který bude spíše vylepšen o detaily, než nějak radikálně pozměněn. Ostatně na to ukazují i různé prvky převzaté od konkurence.

Hlavně co-op

Redaktorům OXM se podařilo pár informací vyšťourat i o hře pro více hráčů. Vedle klasického multiplayeru zní fantasticky hlavně co-op, který se v kombinaci s rozšířenými taktickými možnostmi vyloženě nabízel. Bohužel se prý neplánuje, že by se ve více hráčích dala projet celá kampaň. Ale nakonec i ten klasický team deathmatch má mít trošku jiný styl, než je tomu u Battlefieldu 3 nebo již zmiňovaného Call of Duty. Nezapomnělo se pak ani na realistický hardcore mód.

Více informací vám přinese hned, jak to bude možné. Prozatím nám můžete říct, po čem toužíte vy, a nebo jaký prostě máte na uniklé informace názor.

Medal of Honor: Warfighter si již nyní můžete předobjednat v našem obchodě Xzone.cz na PC za 1078 Kč a na konzole PS3 a Xbox 360 za 1278 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama