Nový patch pro Resident Evil 4 Remake měl opravit problémy na konzolích
Resident Evil 4 Remake Novinka Nový patch pro Resident Evil 4 Remake měl opravit problémy na konzolích

Nový patch pro Resident Evil 4 Remake měl opravit problémy na konzolích

Jan Urbančík

Jan Urbančík

2
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 4

Hráči nicméně hlásí, že některé oblasti jsou teď ještě horší.

Reklama

Společně s režimem Mercenaries vyšel v pátek pro Resident Evil 4 Remake patch s označením 1.04. Zatímco na PC má jenom opravovat bugy, na konzolích mělo dojít k nápravě nepříjemných problémů, na něž jsme upozorňovali už v technickém rozboru dema. Na Xboxu to byl nižší framerate a tzv. deadzones na páčce ovladače, kdy hra pohyb neregistruje. Na PlayStationu 5 to pak bylo problikávání a rozmazanější obraz. Jenže zatímco podle Capcomu jsou tyto problémy nyní vyřešené, hráči si to rozhodně nemyslí.

Co se týče Xboxu, ve výsledku došlo spíš ke zhoršení. Podle uživatele Redditu s přezdívkou Gwynbloed, jehož poznatky potvrzují i další hráči, byly sice deadzones zmenšeny, ale stav stále není ideální. Největším problémem však je, že kvůli docílení vyššího frameratu se výrazně zhoršila kvalita obrazu, která dosud byla jednou z předností XSX verze. Hra vypadá mnohem rozmazaněji a také trpí na nepříjemný shimmering, což dosud na Xboxu nebyl problém.

Na PS5 také hráči nemají vyhráno. Díky novému updatu je sice obraz mnohem ostřejší, ale zároveň je nyní shimmering ještě viditelnější než předtím, jak se můžete přesvědčit ve videu od YT kanálu GamingTech.

Doufejme tedy, že Capcom problémy v nějakém budoucím patchi už skutečně vyřeší.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama