Nový Silent Hill s podtitulem a detaily
Silent Hill: Downpour Novinka Nový Silent Hill s podtitulem a detaily

Nový Silent Hill s podtitulem a detaily

Michal Burian

Michal Burian

14

Pokračování hororového titulu Silent Hill, na němž pracuje české studio Vatra Games, se konečně odkrývá a představuje se nám v plné své kráse + první obrázky.

Reklama

Osmé pokračování hororového Silent Hillu bylo ohlášeno na E3 v loňském roce. Dnes jsme se dozvěděli, že hra vytvářená u českého studia Vatra Games nese oficiální název Silent Hill: Downpour.

Časopis Game Informer přinesl ve svém nejnovějším čísle nové informace a vůbec první obrázky. Nově se podíváme do dosud neprozkoumané jihovýchodní části městečka Silent Hill, kde se celá hra bude odehrávat. Oblast nezahrnuje nemocnice ani školy. Místo těchto známých lokalit se český tým zaměřil na otevřený svět, ve kterém se budeme pohybovat pomocí nově vytvořeného podzemního systému.

Hlavní příběhová linie by měla zabrat okolo deseti hodin, ve světě Silent Hill: Downpour se však můžeme poflakovat mnohem déle, k dispozici budou i různé vedlejší nepovinné mise.

Co se týče bojového systému, ten bude přepracovaný a je v něm kladen velký důraz na realitu. Zapomenout máme na inventář a s ním související výběr různých zbraní. Hlavní hrdina Murphy Pendleton bude moci mít u sebe pouze jednu zbraň. Zmíněna byla například sekera, kterou Murphy sebral ze země a bojoval s ní. Ta se postupně tupila a dokonce se v ruce i rozpadala.

Tvůrci nás nebudou nutit bojovat proti hrozbě. Kdykoliv se budeme moci rozhodnout, zda se pustíme do boje, nebo raději vezmeme nohy na ramena a utečeme. Situace nebudou naskriptované, nikdo nás nebude vodit za ručičku, vše budeme moci vyřešit po svém. Nepřítele můžeme klidně obejít a překvapit ho.

Výše zmíněné neplatí jen u boje proti hlavním bossům. S těmi se Murphy bude muset chtě nechtě střetnout a využít quick-time momenty.

V Silent Hill: Downpour bude hrát důležitou roli také voda, stejně jako v Shattered Memories sníh. Ta se nachází v jedné oblasti, kde teče řeka na stropě, jedná se prý o velmi zajímavou a dechberoucí situací. Chybět nebude ani možnost nastavení složitosti puzzlů.

Pro úplnost dodejme, že se Silent Hill: Downpour bude odehrávat z pohledu třetí osoby a nabídne strašidelný příběh s důmyslnými puzzly. Bojovat budeme především s nadpřirozenými silami z jiného světa, proti nimž se budeme bránit všemožnými prostředky. Hlavně však tím, co najdeme poblíž. Budou se vyskytovat situace, kdy se budeme bránit pomocí dřevěné židle či nějaké skleněné láhve.

V příběhu se vžijeme do vězně Murphyho Pendletona, jenž přežije havárii a dostane se do městečka Silent Hill, kde se chce ukrýt. Netuší však, že ho brzy čeká boj o život, a to nejen s nadpřirozenými silami, ale také s policií.

Další scany naleznete v galerii.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama