Nový Wolfenstein není na PC žádný med
Wolfenstein: The New Order Novinka Nový Wolfenstein není na PC žádný med

Nový Wolfenstein není na PC žádný med

Daniel Mazura

Daniel Mazura

144

Opět hromada technických potíží. <strong>Aktualizováno</strong>.

Reklama

Aktualizace: Nejnovější patch, který dnes odpoledne vyšel, vyřešil většinu níže sepsaných problémů. Hra již funguje jak má.

Původní zpráva

Každý PCčkář se s tím setkal. Donese si domů hru, nainstaluje ji, přichystá všechno k tomu, aby si sedl na večer k hraní a ejhle… Hra je nehratelná. Přesně takový osud přichystal i Wolfenstein: The New Order pro řadu hráčů, kteří podobně jako já zakoupili PC verzi. Je totiž zase pořádně poničená.

Mezi hlavní problémy, které jsem za tu hodinku s Wolfensteinem stihl pochytit, patří skutečně dosti proměnlivé FPS, doskakování nebo rovnou vypadávání textur jako svého času v RAGE a fakt, že hra je hratelná v podstatě jen na velmi specifické nastavení, jež zahrnuje celkové vypnutí několika efektů.

Prozatím to vypadá na další z řady ,,day one“ problémů, které by do měsíce mohly vymizet. Jeden z redaktorů PC Gameru kupříkladu zjistil, že poslední WHQL ovladače od nVidie zdaleka nedosahují takových výsledků jako poslední beta ovladače, což nasvědčuje tomu, že by se mohlo jednat o problém postavený na současných ovladačích.

Stejný redaktor si též stěžuje, že v tutoriálu hra nebyla absolutně hratelná a dosahovala prý pouhých 2-5 FPS i na nadprůměrném stroji. Osobně jsem sice počátek hry neměl zcela plynulý, dal se však dohrát, a i když to nebyla zrovna zábava, co jiného nám PCčkářům zbývá, že?

Ano, zbývá nám opět čekat, než soudruzi vydají nové ovladače, než vyjde další nálož alespoň třiceti opravných patchů (jeden už vyšel a měl 10 (!) GB) a já se tedy ptám, kdy přijde doba, kdy už si podobnou drzost autoři vůči nám, hráčům, nedovolí?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama