NVIDIA představuje nabušenou GeForce GTX 1080 Ti
Novinka NVIDIA představuje nabušenou GeForce GTX 1080 Ti

NVIDIA představuje nabušenou GeForce GTX 1080 Ti

Michal Burian

Michal Burian

69

Prý nejvýkonnější herní grafická karta v historii. Nabízí extrémní herní výkon, rychlejší než TITAN X Pascal. <strong>Aktualizováno o oficiální cenu pro ČR a Slovensko</strong>.

Reklama

Společnost Nvidia dnes na GDC v San Francisku představila završení své řady grafických karet postavených na architektuře Pascal, odhalila GeForce GTX 1080 Ti, což má být nejvýkonnější herní grafická karta v historii. Nabídne extrémní herní výkon, rychlejší než Titan X Pascal.

„Nabitá extrémním herním výkonem, GeForce GTX 1080 Ti nabízí o 35 procent vyšší výkon než GTX 1080 a přichází s 11 GB paměti nejnovější generace GDDR5X, běžící rychlostí úžasných 11Gbps pro ultimátní využití paměťové propustnosti a tím pádem maximálního herního výkonu,“ dočteme se v tiskové zprávy.

„Grafické karty GTX 1080 Ti, včetně NVIDIA Founders Edition, budou k dispozici od 10. března celosvětově u všech NVIDIA partnerů za cenu startující na 699 amerických dolarech.“ V přepočtu se bavíme o necelých 18 000 dolarech. České zastoupení krátce na to dodalo, že u nás bude cena 22 490 Kč, včetně DPH. Na Slovensku potom 823 eur.

NVIDIA navrhla GeForce GTX 1080 Ti tak, aby zvládala nejvyšší nároky herní grafiky v rozlišení 4K a 5K, DX12, HDR a pochopitelně také VR. To znamená následující:

• Masivní technická výbava pro masivní výkon: GTX 1080 Ti operuje s 3,584 NVIDIA CUDA jádry a masivním 11GB frame bufferem, běžícím rychlostí neslýchaných 11Gbps. Nabízí až o 35 procent vyšší výkon, než v případě GeForce GTX 1080 a až o 78 procent vyšší výkon, než v případě GTX 1070. GTX 1080 Ti je dokonce ještě rychlejší, než NVIDIA TITAN X Pascal, její větší a dražší bratříček, který byl navržen pro účely hlubokého zkoumání umělé inteligence.

• Nová generace paměťové architektury: GTX 1080 Ti je celosvětově první GPU, které nabízí G5X paměti od Micronu. 11GB paměti G5X běží rychlostí bláznivých 11Gbps quad data a nabízí nejefektivnější paměťové operace v rámci všech moderních grafických karet. A navíc má stále velký prostor pro přetaktování.

• Pokročilé FinFET procesy: GTX 1080 Ti je vyráběna nejmodernější technologií, která umožňuje poskládat vedle sebe 12 miliard transistorů, což je významný nárůst oproti předchozím generacím grafických karet

• Dbá se na detaily: GTX 1080 Ti běží tak tiše a potichu, jak jen je to možné. Zejména díky tomu, že dostala do vínku novou technologii odvodu tepla, které odvádí nežádoucí teplotu pryč z jednotlivých komor. Na dvojnásobek byl také zvýšen prostor, kterým je karta ochlazována a samotné technologie, kterými karta disponuje, rovněž manipulují s teplotou daleko efektivněji.

• Podpora pokročilých grafických technologií: 4K, VR, NVIDIA G-SYNC HDR a NVIDIA GameWorks nabízí interaktivní a filmově vypadající zážitky, doprovázené neuvěřitelně plynulou hratelností.

Grafické karty GeForce GTX 1080 Ti, včetně NVIDIA Founders Edition, budou dostupné po celém světě – napříč 238 zeměmi a teritorii – od všech členů NVIDIA GeForce Partner Network, mezi něž se řadí ASUS, Colorful, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, MSI, Palit, PNY a Zotac dne 10. března. Předobjednávky na stránkách nvidia.com startují 2. března v 17:00 středoevropského času.

V souvislosti s dnešním oznámením NVIDIA rozdává 108 karet 1080 Ti mezi členy GeForce Experience komunity. Aby se hráči mohli do giveaway akce zapojit, stačí jim stáhnout GeForce Experience 3.0 a zaškrtnout příslušné políčko pro zasílání nejnovějších zpráv od NVIDIA a GeForce. Šťastní výherci budou informování emailem dne 7. března.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama