Obchody varují, že neuspokojí některé PS5 objednávky
Novinka Obchody varují, že neuspokojí některé PS5 objednávky

Obchody varují, že neuspokojí některé PS5 objednávky

Martin Zavřel

Martin Zavřel

43
Platformy PlayStation PlayStation 5

Tedy alespoň ne v první várce.

Reklama

Některým hráčům bylo podezřelé, že (nejen české) obchody přijímaly včera objednávky na konzoli PlayStation 5 celý den, přestože má konzolí být pravděpodobně velmi omezený počet kusů v první várce. Jednotlivé české obchody přitom postupně začínaly zobrazovat měnící se informace o termínu dodání objednaného zboží, v některých případech až na únor 2021.

Celé to samozřejmě má jednoduché vysvětlení - obchody prostě nabraly objednávky nad rámec toho, co budou schopné uspokojit v první vlně 19. listopadu.

Kdy bude druhá vlna se zatím neví, ale mohlo by se stát, že na ni dojde právě až v tom únoru. Stejně tak je možné, že ani obchody, ani samotná Sony ještě neví tak docela přesně, kolik kusů konzole jim 19. listopadu dorazí (a vždycky to pochopitelně může ještě zcela překazit zpřísněná karanténa).

Pokud jste tedy úspěšně zadali a třeba i zaplatili svoji objednávku konzole, nemáte bohužel zatím jistotu, zda se na vás 19. listopadu dostane. Některé české obchody upozorňovaly, že budou upřednostňovat předem zaplacené objednávky, zatímco jiné obchody své zákazníky obslouží čistě na základě pořadí objednávek, tedy toho, v kolik hodin objednávku vytvořili.

Všichni včetně Sony se samozřejmě snaží co nejdříve upřesnit čísla plánovaných kusů a dát vědět s co největším předstihem, jak přesně na tom je vaše konkrétní objednávka. Zde je text emailu, který Xzone dnes ráno rozesílala svým zákazníkům s objednávkou PS5 konzole:

Přejeme krásný pátek,

děkujeme za vaši předobjednávku nové herní konzole PlayStation 5!

Každý začátek nové generace je plný netrpělivého očekávání a napětí. Bude dostatek kusů pro nás všechny nadšené fanoušky? Nebo budou nějaká omezení?

Ani PlayStation 5 není výjimkou a první várka konzole na datum vydání 19.11. bude kusově limitovaná.

O umístění vaší objednávky do první várky bude rozhodovat pouze čas objednání. Nezáleží na tom jestli je zaplacena předem nebo chcete platit až při převzetí.

Všechny zákazníky budeme včas informovat, zda jejich předobjednávka spadá do první várky. Stejně tak budeme informovat i v opačném případě, když se na vás štěstí neusměje. Je však možné, že se této informace od Sony ČR dočkáme až za několik dnů či týdnů. Proto prosíme o trpělivost.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama