Obrazem: Válka budoucnosti ve strategii Act of Aggression
Act of Aggression Novinka Obrazem: Válka budoucnosti ve strategii Act of Aggression

Obrazem: Válka budoucnosti ve strategii Act of Aggression

Michal Burian

Michal Burian

7

Autoři RUSE a Wargame série slibují návrat ke klasickým strategiím. Splní svůj slib?

Reklama

Na zlatou éru real-time strategií vzpomíná s láskou určitě každý milovník tohoto žánru. Hráli jsme hry jako Dune, Settlers, Stronghold, Warcraft, StarCraft, Age of Empires, Command & Conquer: Red Alert nebo Earth 2140. Těch dobrých strategií bylo opravdu hodně. V dnešní době se ale jaksi vytratily, vývojáři přicházejí s mnohem jednoduššími RTS tituly, které postrádají kouzlo a především náročnost.

Na zlatou éru RTS chce navázat studio Eugen Systems, které stojí za sérii Wargame nebo RUSE. Teď ale chystají prý něco mnohem většího a zajímavějšího. Jejich nový projekt se jmenuje Act of Aggression a má se odehrávat v temné realistické budoucnosti roku 2020. Tři frakce bojují za své zájmy a nic jiného je nezajímá. Mezinárodní krize a finanční problémy se dostaly do zdánlivě nekonečné smyčky.

Za své zájmy bude bojovat organizace zvaná ,,The Cartel", která se pokusí dokončit tajný program s high-tech technologií, souvisí s ukradeným prototypem a tajnými agenty. Proti této hrozbě stojí ,,Chimere", vojenská organizace specializující se na rychlé zásahy se snahou udržet globální mír a pořádek. Někde mezi těmito dvěma se nachází klasická americká armáda vyčerpaná udržováním válečného stavu, jenž trval dvě desetiletí.

Act of Aggression zahrne dvě samostatné kampaně pro jednoho hráče představující tradiční RTS prvky a herní mechaniky. Budete shromažďovat zdroje, budovat základny, produkovat jednotky... a samozřejmě bojovat. Fanoušci her od Eugenu jistě tuší, že se mohou těšit na velké bitvy v multiplayeru. Připraveno bude několik módů, kde budou hrát hlavní roli technologické inovace, zdroje a obrana základny. Musíte rozšiřovat svou základnu, bránit ji a stavět nové základny na obranu klíčových strategických míst na mapě. K dispozici budete mít pěchotu, mechanizovaná vozidla, tanky, dělostřelectvo, vrtulníky, letadla…

Úspěchy vám odemknou nové schopnosti a dovednosti, které vám umožní zvrátit válku na svou stranu. Nezapomeňte dbát na rozvoj nových technologií zajišťující silnější zbraně, bytelnější pancíř a mnoho dalšího.

Hlavní ale bude postupné rozšiřování základny a ochrana vzdálené rafinérie, kde naleznete životně důležité zdroje. Budete moci útočit na nepřítele, oloupit ho a dokonce brát válečné zajatce.

Níže gameplay záběry z pre-alfa verze hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama