Od zítřka si můžete na veletrhu For Games zahrát očekávané hry
Novinka Od zítřka si můžete na veletrhu For Games zahrát očekávané hry

Od zítřka si můžete na veletrhu For Games zahrát očekávané hry

Redakce

Redakce

79

Druhý ročník veletrhu videoher a interaktivní zábavy For Games začne v areálu výstaviště PVA Expo Praha v Letňanech již ve čtvrtek 10. října a pokračovat bude přes celý víkend až do neděle 13. října.

Reklama

Veletrh je pořádán pod záštitou Asociace herního průmyslu ČR a SR a premiérově se na něm představí řada hitů, které ovládnou herní trh během nadcházející vánoční sezóny.

„Veletrh For Games 2013 si klade za cíl představit videoherní svět v celé jeho rozmanitosti – od rodinných titulů pro širokou veřejnost, přes aktuální herní hity až po ukázky umění profesionálních hráčů,“ říká prezident Asociace herního průmyslu David Klepetko.

V rámci For Games 2013 bude na expozici české pobočky Sony Computer Entertainment Europe představena poprvé v ČR nová platforma PlayStation 4. Hráči si zde mohou sami vyzkoušet řadu titulů, které již brzy na tuto platformu vyjdou. Fanouškům se ale představí i novinky pro PlayStation 3, jako je BEYOND, Gran Turismo 6 a Ratchet and Clank: Nexus. Na své si přijdou i mladší hráči, které určitě potěší tituly Invizimals: The Lost Kingdom a tituly určené pro kouzelnou knihu Wonderbook: Walking with Dinosaurs (Putování s Dinosaury) a Book of Potions. Tyto dva tituly pro Wonderbook budou v České a Slovenské republice k dostání od 13. listopadu 2013 s kompletní lokalizací v českém jazyce. Pro platformu PS Vita budou představeny novinky Tearaway, Invizimals: The Aliance a Killzone Mercenary, spolu s dalšími hrami, které vyšly v průběhu tohoto roku.

Na stánku Nintenda budou na letošním For Games k vidění desítky her, včetně těch ještě nevydaných, i novinka mezi handheldy - Nintendo 2DS. Na Wii U si budou moct hráči vyzkoušet mimo jiné očekávaný akční titul Bayonetta 2 či novinku z oblíbené dobrodružné série The Legend of Zelda: The Wind Waker. Děti i dospělí si vychutnají závody v Mario Kart 8, připravovanou hopsačku s Mariem, Super Mario 3D World, nebo s opičákem Donkeym a jeho kamarády s názvem Donkey Kong Country Freeze. Na olympijskou atmosféru se můžete připravit také v ještě nevydaném Mario & Sonic at the Sochi 2014 Olympic Winter Games nebo vyzkoušet další hry na celkem 14 stojanech konzole Wii U.

Mezi přenosnými konzolemi zde bude poprvé k vidění a vyzkoušení Nintendo 2DS, který v průběhu výstavy teprve přichází na pulty obchodů. Na celkem 30 stojanech si návštěvníci zahrají tituly jako Animal Crossing: New Leaf, Donkey Kong Country Returns 3D nebo Luigi’s Mansion.

Společnost Microsoft připraví pro hráče na svém stánku širokou nabídku her pro svou herní konzoli Xbox 360. V čele se představí hity jako fotbalová FIFA 14, kostičkový svět v Minecraftu, nebo akční pecky Halo 4 a Gears of War: Judgment. Na pohybovém senzoru Kinect mohou rodiny s dětmi nekonečně řádit s hrami Kinect Sports Ultimate, Dance Central 3 nebo Pixar Rush. Návštěvníci si mohou zazávodit i v legendární Forze a k vidění bude i nový design Xbox 360. S Xbox One se ale bohužel nepočítá.

Na For Games 2013 bude také poprvé samostatně vystavovat společnost Ubisoft. Největší atrakcí expozice bude část k očekávanému dalšímu dílu série Assassin’s Creed, tentokrát s přídomkem Black Flag, která nabídne divákům nejen hru k vyzkoušení ještě před tím, než přijde na pulty obchodů, ale i velkou porci zábavy a doprovodných programů. V druhé části expozice si budete moci vyzkoušet nový Rocksmith 2014 v rámci kterého vystoupí v pátek Daniel Krob a v sobotu kapely The Snuff a Mahoganio. Na stánku si dále návštěvníci budou moct zatančit na nejnovější hity s Just Dance 2014, zahrát oblíbenou novinku s pestrobarevnou grafikou a energickým soundtrackem Rayman Legends nebo si zaskákat se šmouly v The Smurfs 2. Na fanoušky akčních her čeká Sam Fisher v Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist, který si budou moci zahrát v moderním rozlišení 4K.

Nedílnou součástí For Games 2013 bude i bohatý doprovodný program. V jeho rámci vystoupí mimo jiné freerunová skupina Urban Chasers a na hlavním pódiu se odehraje finále Mistrovství České republiky v počítačových hrách. Vedle soubojů v titulech Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, StarCraft II, DotA 2, FIFA 13 a TrackMania Nations se na podiu v sobotu odpoledne odehraje i Fan Day herního pořadu Re-Play, mnoho soutěží o zajímavé ceny a připraven je i další zajímavý program.

Více informací o FOR GAMES 2013 je připraveno na oficiálních stránkách veletrhu na adrese http://www.forgames.cz. Najdete zde jak informace pro návštěvníky a zájemce z řad vystavovatelů, tak postupně aktualizované novinky o programu veletrhu a předváděných produktech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama