Odklad Uncharted 4 musel být. Po odchodu Amy Hennig se toho hodně změnilo
Novinka Odklad Uncharted 4 musel být. Po odchodu Amy Hennig se toho hodně změnilo

Odklad Uncharted 4 musel být. Po odchodu Amy Hennig se toho hodně změnilo

Michal Burian

Michal Burian

10

Neil Druckmann a Bruce Straley zahodili práci za 8 měsíců a začali Uncharted 4 vytvářet podle sebe.

Reklama

V první polovině loňského roku zažilo studio Naughty Dog velké zemětřesení. Z tvůrčího celku nejprve odešla scénáristka Amy Hennig a po ní se rozloučil také Justin Richmond, šéf vývoje Uncharted 3 a Uncharted 4. Vývoj čtvrtého dílu následně převzala dvojice Neil Druckmann a Bruce Straley, kteří pracovali na survival thrilleru The Last of Us – kreativní ředitel a šéf vývoje.

Takové zemětřesení se pochopitelně muselo odrazit i na samotném vývoji Uncharted 4: A Thief's End, což nově potvrdil herec Nolan North. Ten namluvil hlavní postavu Nathana Drakea.

Nolan North se na Metronocu nechal slyšet, že po odchodu Amy Hennig se Neil Druckmann a Bruce Straley rozhodli vyhodit další lidi a udělat Uncharted 4 podle sebe. Je to pochopitelné, oba řídili vývoj skvělého The Last of Us s jiným týmem, který byl mimo celek soustředící se na Uncharted.

Podle Northa přepracování Uncharted 4 bylo velmi výrazné. Druckmann a Straley zahodili práci, na které Amy Henning dělala dlouhých 8 měsíců.

„Army je stále moje drahá kamarádka, je skvělá. Ale kluci zodpovědní za The Last of Us byli dalším týmem. Když přešli na Uncharted, chtěli, aby hra byla podle nich. Zbavili se tak některých dalších lidí a předělali hru podle svého,“ řekl Nolan North, reportuje GameSpot.

North ve své řeči pokračoval a dodal, že Uncharted 4 bude zábavné, ale zároveň upozornil, že bude také mírně odlišné od vize Amy Hennig. Pokud jste v rozpacích, tak vás uklidní další slova Northa. Dle něho má nový tým plnou podporu Sony, o čemž svědčí i odklad z letošního podzimu na začátek nadcházejícího roku, a nemělo by se to odrazit na samotné kvalitě.

„Abych byl upřímný, nemyslím si, že změny v týmu budou mít vliv na hru. Jsem zvědav, jak bude vypadat finální produkty. Designéři a programátoři Naughty Dog mají plnou důvěru. Všechno vypadá úžasně,“ uzavřel své povídání North.

Připomeňme, že Amy Hennig odešla z Naughty Dog v březnu 2014 a zamířila si to do Visceral Games, kde pracuje na akční adventuře, jež je zasazena do světa Star Wars. Podle nejnovějších informací mají čerpat inspiraci ze zrušené hry Star Wars 1313 a potom také ze série Uncharted. Hennig dle spekulací byla vytlačena, nedohodla se s Druckmannem a Straleyem.

Amy Hennig má v herním světě spoustu zkušeností, podílela se na Jak and Daxter sérii, prvních třech dílech Uncharted a dříve také na Blood Omen: Legacy of Kain a Legacy of Kain: Soul Reaver.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama