Odklad Uncharted 4 způsobila touha vývojářů po lepším konci
Novinka Odklad Uncharted 4 způsobila touha vývojářů po lepším konci

Odklad Uncharted 4 způsobila touha vývojářů po lepším konci

Michal Burian

Michal Burian

29

V Naughty Dog se cítí provinile a vysvětlují, proč nové dobrodružství Nathana Drakea nevyjde letos na podzim.

Reklama

V americkém studiu Naughty Dog si zakládali na tom, že hru vydají v termínu, který hráčům slíbili. Poprvé jim to nevyšlo u survival thrilleru The Last of Us, který museli o měsíc odložit. Byl to jen jeden měsíc, i přesto se tvůrci cítili provinile a hrozně, že museli zdržet vydání a trápit hráče. To ještě netušili, že o dva roky později budou muset čelit horší situaci.

Uncharted 4: A Thief's End mělo původně vyjít koncem letošního roku. V první polovině roku 2014 ale studio zažilo velké zemětřesení. Z tvůrčího celku nejprve odešla scénáristka Amy Henning a po ní se rozloučil také Justin Richmond, šéf vývoje Uncharted 3 a Uncharted 4. Vývoj čtvrtého dílu následně převzala dvojice Neil Druckmann a Bruce Straley, kteří pracovali na survival thrilleru The Last of Us – kreativní ředitel a šéf vývoje. Oba dva měli na vývoj Uncharted 4 malinko jiný pohled a rozhodli se jít svou cestou, což ostatně v létě tohoto roku potvrdil Nolan North (hlas Nathana Drakea). Ten se nechal slyšet, že Druckmann a Straley zahodili práci, na které Amy Henning dělala dlouhých 8 měsíců.

Nedávno se pro magazín OPM o odkladu rozpovídal sám Neil Druckmann. Dle jeho slov měli ve hře sekvence, u kterých si říkali, že jsou až moc ambiciózní. Museli se tak rozhodnout, zda sníží své nároky a uvedou hru na trh včas, nebo Uncharted 4 raději odloží a naplní svou vizi. Jak jistě víte, rozhodli se, že vše bude podle nich, aby příběh stál za to. Na konci příběhu se totiž stane něco a právě to vyžadovalo dost práce a úsilí vývojářů. Kdyby nedošlo k odkladu, tak bychom o toto finále byli ochuzeni.

Neil Druckmann pochopitelně nechtěl prozradit, o co přesně jde. Začal kolem kličkovat a nakonec řekl: „Na konci se stane něco, co vyžadovalo dost práce. Kdybychom chtěli stihnout původní datum vydání, museli bychom to změnit a snížit naše ambice.“ Naughty Dog tak stáli nad těžkou volbou, buď zklamou fanoušky odkladem, nebo se nedůstojně rozloučí s hlavním hrdinou.

„Uncharted 4 je poslední kapitolou Nathana Drakea, tak jsme si řekli, že si dopřejeme čas navíc, abychom vytvořili zakončení, které si série zaslouží,“ dodal šéf Naughty Dog.

Uncharted 4: A Thief's End vyjde 18. března 2016 exkluzivně na PlayStation 4. Pokud se hry nemůžete dočkat, tak si kupte kolekci všech tří dílů Uncharted, která v remasterované podobě a s českými titulky dorazí na pulty obchodů již 7. října tohoto roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama