Origin lákal na Battlefield 4
Battlefield 3 Novinka Origin lákal na Battlefield 4

Origin lákal na Battlefield 4

Daniel Kremser

Daniel Kremser

54

Dlouho očekávané oznámení se stalo alespoň na okamžik skutečností a na Originu se skvěl nápis Battlefield 4.

Reklama

Celý ten humbuk se strh okolo Medal of Honor: Warfighter, k jehož předobjednávce Origin nabízel právě vstup do budoucího betatestu Battlefieldu 4. Pikantní přitom je, že s nabízenou betou se cena hry zastavila až na 70 dolarech, což je tak trošku dost nad cenou krabicových verzí.

Pokud se vám zdá podivné nabízet ještě neoznámený produkt, pak nejste sami a nakonec se tato skutečnost zprotivila i samotné EA a nabídku ještě včera stáhla. Přesto je to však zajímavé přiznání k vývoji Battlefieldu 4.

Pravděpodobně tak můžete přestat doufat v Bad Company 3 a smířit se s tím, že z Battlefieldu je po extrémním úspěchu třetího dílů (15 milionů prodaných kusů) silně vydělávající série, která u EA supluje Call of Duty. Ostatně je tento vývoj s ekonomické stránky zcela logický a vzhledem k odchodu hlavního designéra Bad Company 2 se nezdá realizace dalšího dílů v nejbližší budoucnosti moc pravděpodobná.

Otázkou tak už jen zůstává, kam bude série Battlefield kráčet nyní. Moderní bojiště jsou totiž letos zabrány jinými tituly a vydat stejnou hru jako je nový Medal of Honor a Battlefield 3, kterému navíc končí podpora skrze DLC až v březnu 2013 lehce parazitický krok. Samozřejmě může jít Battlefield do budoucnosti, o které se nedávno docela živě hovořilo a z obliga určitě není ani stará dobrá druhá světová válka.

Pořádnou hru z minulosti jsme tady totiž neměli takřka 5 let a podat události jako Den D nebo operace Market Garden v oslnivé grafice Frostbite 2 enginu a použít filmový styl vyprávění ve stylu Band of Brothers vůbec nemusí dopadnout špatně. Minimálně se o to ještě nikdo nepokusil.

Zatím však můžeme pouze spekulovat a čekat s čím se EA vytasí. Nejspíše to však bude čekání poměrně dlouhé a dokud bude v kurzu Battlefield 3, nedá se moc další bombastické oznámení čekat.

Dá se očekávat, že by Battlefield 4 mohlo vyjít příští rok na podzim. Pokud se tak stane, bude se série Battlefield střídat s Medal of Honor.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama