Osmá filmová epizoda Star Wars ponese podtitul The Last Jedi
Novinka Osmá filmová epizoda Star Wars ponese podtitul The Last Jedi

Osmá filmová epizoda Star Wars ponese podtitul The Last Jedi

Martin Cvrček

Martin Cvrček

32

Dá se očekávat, že v průběhu následujících měsíců se s tímto názvem často setkáme v souvislosti se Star Wars hrami.

Reklama

Podtitul sedmé filmové epizody Star Wars, která odstartovala novou sérii Star Wars filmů a celkově nalila značce do žil novou krev, jsme se dozvěděli ve značném předstihu před vydáním filmu. Název Síla se probouzí byl zkrátka oznámen už po konci natáčení. V případě osmé epizody tomu ale bylo jinak. Nyní, necelý rok před premiérou, ale čekání fanoušků končí a celý svět se dozvěděl, že osmá epizoda ponese název The Last Jedi.

Proč o tom informujeme na herním webu? Protože s tímto podtitulem se zaručeně budeme v blízké době setkávat i v herním světě. Prvky z nové trilogie, která zatím čítá filmy Síla se probouzí a The Last Jedi, bude s největší pravděpodobností hojně využívat nový Battlefront od EA a DICE. Ten vyjde letos na podzim a už několik měsíců víme, že má využívat obsah nových filmů.

Prvky The Last Jedi nepochybně prosáknou do mobilních her a možná se jednoho dne dočkáme i další LEGO Star Wars hry. Jsem si jistý, že v LucasFilmu, Warner Bros nebo v TT Games se o nápadu na LEGO Star Wars: The Last Jedi přinejmenším uvažuje, zvlášť když si vezmeme, jak komerčně úspěšná byla loňská hra LEGO Star Wars: The Force Awakens. Kdyby se z nápadu stala skutečnost, pamatujte si, že na Zingu jste to slyšeli nejdřív.

Další aktuálně plánované Star Wars hry nejspíš nebudou mít s The Last Jedi nic moc společného. Chystaná akční adventura od Visceral Games, na níž dohlíží scénárstka Uncharted Amy Hennig, má být zasazená do období původní filmové trilogie. A jsou tu náznaky, že zatím nepřiblížená akční hra od studia Respawn Entertainment (Titanfall) pro změnu využije období Klonových válek.

Film Star Wars: The Last Jedi si v našich kinech odbyde premiéru 14. prosince 2017. Režie a scénáře se chopil Rian Johnson (Looper, Perníkový táta/Breaking Bad), zatímco J.J. Abrams, režisér sedmé epizody, bude tentokrát jedním z výkonných producentů.

Dá se očekávat, že The Last Jedi bude mimo jiné řádným filmovým rozloučením s herečkou Carrie Fisherovou, představitelkou princezny/generálky Leiy, která zemřela v prosinci. LucasFilm totiž nedávno oznámil, že nemá v plánu jakkoliv Fisherovou oživovat za pomoci digitálních triků, jako tomu bylo v případě herce Petera Cushinga a jeho moffa Tarkina v Rogue One: Star Wars Story.

A jestli vyhlížíte nějaký ten teaser nebo rovnou trailer, obávám se, že si budete muset ještě pár měsíců počkat. Zatím vám musí stačit téměř rok staré video, které jako první naznačilo později potvrzenou skutečnost, že The Last Jedi jako vůbec první Star Wars epizoda v historii začne přesně tam, kde skončila předešlá epizoda. A to je asi tak všechno, co o ději filmu víme, pokud nepočítám logický návrat všech přeživších postav a letmé náznaky, že se styl osmé epizody bude podobat stylu Síla se probouzí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama