Otec Borderlands se rozloučil se studiem Gearbox
Borderlands Novinka Otec Borderlands se rozloučil se studiem Gearbox

Otec Borderlands se rozloučil se studiem Gearbox

Michal Burian

Michal Burian

7

Matt Armstrong v dobrém opustil Gearbox Software, aby se vydal na nové dobrodružství.

Reklama

Komiksová série Borderlands nezažívá nejlepší časy. Po vydání příliš nepovedeného Borderlands: The Pre-Sequel a značného vysávání značky placenými dodatečnými balíčky přichází další šok. Studio Gearbox Software opustil Matt Armstrong. Ten je právem považován za otce série Borderlands, právě on stál za zrodem značky a ve velké míře se podílel na vývoji prvního dílu - napsal scénář a byl vedoucím týmu.

Armstrong svůj odchod oznámil na osobním Twitteru, kde konstatoval, že Gearbox vždy zůstane v jeho srdci, ale je čas na nové dobrodružství. O čem přesně Armstrong mluví, zatím nevíme. Lze ale předpokládat, že se vrhne do nového projektu. Hlavní je, že se s vedením studia Gearbox rozešel v dobrém.

Armstrong opustil Gearbox po vydání velkého DLC pro Borderlands: The Pre-Sequel a dokončení The Handsome Collection. Žádný projekt by tak neměl trpět jeho odchodem. Otázkou zůstává, jak to vypadá s Borderlands 3. Víme, že se na něm pracuje, ale vůbec není jisté, kdy vyjde. Navíc nedávno bylo zavřeno studio 2K Australia, které spolupracovalo na vývoji Borderlands a mělo na starost Borderlands: The Pre-Sequel.

Závěrem připomeňme, že Borderlands přišlo i o scénáristu posledních dvou dílů, Anthony Burch je dalším důležitým člověkem, který se rozhodl změnit tvůrčí celek.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama