Final Fantasy XIV: Endwalker Novinka Oznámena expanze Endwalker do Final Fantasy XIV

Oznámena expanze Endwalker do Final Fantasy XIV

Ondřej Partl

Ondřej Partl

4
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 PlayStation PlayStation 4 Apple Mac

Toto MMORPG navíc dorazí i na PlayStation 5.

Reklama

MMORPG Final Fantasy XIV prošlo v roce 2013 velkým znovuzrozením, kdy po nepříliš dobře přijaté původní hře došlo na vydání kompletně přepracované verze Final Fantasy XIV: A Realm Reborn, která se z popularity těší dodnes, kdy do ní neustále vychází různá rozšíření.

No a podpora hry se zřejmě ještě ani zdaleka neblíží svému konci, jelikož během streamu Final Fantasy XIV Announcement Showcase byla odhalena nová expanze Endwalker, která bude vyvrcholením příběhu pro Hydaelyn a Zodiarka, kdy se podle vývojářů má jednat o nový začátek pro toto MMO, takže verze 6.1 přijde s kompletně novým příběhem.

Samotná expanze Endwalker vyjde na podzim tohoto roku, přičemž opět nabídne poměrně slušnou porci obsahu, kde nechybí ani dvě nová povolání, jímž je jedno DPS na blízko a healer Sage.

Na představení Sage se můžete podívat níže, zatímco ona DPS role bude odhalena v květnu (přesněji 15.-16.).

Kromě těchto dvou povolání se navíc dočkáme kompletně nových lokací, jako je město Radz-at-Han, Thavnair či Garlemald. Také dojde na zvýšení maximálního levelu z 80 na 90, přidání nového kmene Matanga (sloní lidé), nové dungeony či raid Pandaemonium, který bude až pro 8 hráčů. Úpravami nicméně projde i bojový systém.

Toto rozšíření ovšem nebylo jedinou novinkou. Došlo totiž také na oznámení verze hry na konzoli PlayStation 5, kdy její otevřená beta započne již 13. dubna, tedy ve stejný den, kdy dorazí další patch.

Tato PlayStation 5 varianta se bude pyšnit lepší snímkovací frekvencí, rychlejšími načítacími časy a samozřejmě i podporou rozlišení 4K.

Majitelé hry na PS4 budou moci získat PS5 verzi zcela zdarma, zatímco pro nováčky bude přichystán bezplatný trial.

Plná verze vyjde po skončení této bety.

Na kompletní záznam show se můžete podívat níže.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama