Novinka Oznámena hra Pokémon Legends: Z-A

Oznámena hra Pokémon Legends: Z-A

Jan Urbančík

Jan Urbančík

1
Platformy Nintendo Switch Switch

Vyjde příští rok a podíváme se do regionu Kalos.

Reklama

Na akci Pokémon Presents jsme se dozvěděli několik novinek ohledně již existujících titulů či oznámené úplně nové hry Pokémon Tradic Card Game Pocket. Největší oznámení ale samozřejmě proběhlo až na samotném konci celé showcase a jde o něco, co snad vůbec nikdo nečekal.

Nový titul nese název Pokémon Legends: Z-A (těžko říct, jak se má vůbec vyslovovat, ale pravděpodobně "Z to A"). Fanoušci série podle písmen poznají, že se vracíme do 6. generace (hry X & Y), tedy regionu Kalos. Vrátí se tak Pokémoni z této oblasti, ale také oblíbené Mega evoluce. Podívat se konkrétně máme do města Lumiose, které má být přebudováno, aby v něm mohli žít v souladu lidé i Pokémoni.

Podtitul Legends naznačuje, že půjde o něco trochu jiného než "šablonu" klasických titulů. První Legends (s podtitulem Arceus) jsme dostali v roce 2022 a šlo o první experiment s otevřenějším světem a celkově volnějším pojetím hratelnosti.

Z nového titulu jsme zatím neviděli nad rámec CGI traileru vůbec nic. Víme pouze to, že za ním již tradičně stojí studio Game Freak a vyjde příští rok, bez většího upřesnění.

Zajímavé je to ale s platformami. V traileru vidíme logo Switche a vydání na něj je jistotou, nicméně v popisku je napsáno zajímavé spojení "Nintendo Switch systems". Teoreticky by se nabízelo, že je to kvůli existenci Lite a OLED modelu, zároveň by to ale mohlo znamenat, že hra vyjde i na "Switch 2" (který má údajně dorazit na trh v březnu 2025) a dost možná půjde o launchový titul.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama