Oznámena nová Civilizace, duchovní nástupce Alpha Centauri
Novinka Oznámena nová Civilizace, duchovní nástupce Alpha Centauri

Oznámena nová Civilizace, duchovní nástupce Alpha Centauri

Michal Burian

Michal Burian

11

Dorazí již na podzim a umožní hráčům kolonizovat nové světy. <strong>Aktualizováno o nové detaily</strong>.

Reklama

Na konferenci PAX East došlo k oznámení nového dílu strategické tahové série Sid Meier’s Civilization od Firaxis Games a 2K Games. Nepůjde o nic menšího než o duchovního nástupce Alpha Centauri s podtitulem Beyond Earth.

Právě Alpha Centauri byla v roce 1999 jednou z nejlepších tahových sci-fi strategií. Civilization: Beyond Earth se bude odehrávat v neznámém světě, kde budete tvořit vlastní civilizaci. Jako první se tak vydáte na neznámou planetu, kde potkáte různé neutrální bytosti a exotické rasy.

Lidé museli začít kolonizovat nové světy, protože naše planeta už není, co bývala. Díky tomu budete moci podle vývojářů vytvářet vlastní příběhy. Těšit se můžete hned na několik planet s různou vegetací, rozlohou apod. Než se ale vydáte do vesmíru, musíte si vybrat frakci, kosmickou loď, naložit potřebné věci a pochopitelně zvolit posádku.

Jakmile přistanete na planetě, budete ji muset nejprve prozkoumat, postavit základnu a hlavně si dát pozor na již zmíněné tvory a rasy. Naleznete dokonce i artefakty a zbytky prastarých civilizací.

Chybět nebudou nové jednotky nebo taktické možnosti. Od Civilizace 5 se moc nebudou lišit herní principy (např. budování měst) a grafické zpracování. Jednou z novinek budou orbitální jednotky ovladatelné jako satelity.

,,Díky tomu, že se hra Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth zaměřuje na budoucnost lidské civilizace na cizí planetě, není její rozvoj omezený běžnou časovou osou známou z ostatních dílů série Civilization. Hráči tak budou mít poprvé možnost ovládat frakce s výrazně odlišnými kulturami a vést je ke zvolenému osudu. K dispozici bude celá řada nových herních prvků, například nelineární technologický vývoj, propracovanější možnosti úpravy zvolené frakce a celý mimozemský svět, jenž bude měnit celkovou identitu každé frakce v závislosti na jejích volbách, dočteme se v tiskové zprávě.“

„Hra Civilization, jež loni oslavila 23 let své existence, upevnila svou reputaci jedné z nejslavnějších a nejdelších sérií v dějinách počítačových her,“ řekl Christoph Hartmann, ředitel společnosti 2K. „Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth staví na tomto dosaženém úspěchu a zavádí sérii novým směrem – hráči nyní budou prozkoumávat neznámou budoucnost na cizí planetě.“

„Tým Civ byl z možnosti protáhnout dějovou linku Civilization směrem do budoucnosti naprosto nadšený, neboť mu to umožňuje oprostit se od historického kontextu,“ řekl Sid Meier, ředitel kreativního vývoje ve Firaxis Games. „Vždy jsme nechávali fanoušky, aby upravovali dějiny lidstva dle vlastních představ, a v Civilization: Beyond Earth nyní budou moci vytvářet i budoucnost.“

Mezi klíčové rysy hry Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth patří:

• Zrod dobrodružství: Hráči si ze široké škály možností sami zvolí svou kulturní identitu, vůdce a sponzora expedice a vyberou si vesmírnou loď, náklad i kolonisty. Tyto volby přímo ovlivní úvodní podmínky po příletu na novou mimozemskou planetu.

• Cizí svět: Během prozkoumávání výhod a nástrah nové planety plné nebezpečných oblastí a nepřátelských forem života, které se nepodobají ničemu, co je na Zemi k vidění, budou hráči stavět osady, objevovat starobylé mimozemské artefakty, krotit nové živočišné druhy, budovat prosperující města a vytvářet obchodní trasy, aby zajistili rozvoj svého lidu.

• Nový pavouk technologií: Technologický vývoj zohledňuje fakt, že budoucnost není pevně daná, a tak možnosti rozvoje lidstva ovlivňuje řada nelineárních voleb. Technologický pavouk je rozprostřen kolem tří hlavních témat, z nichž každé má vlastní specifické podmínky vítězství.

• Nový systém úkolů: Úkoly jsou prosycené informacemi o kolonizované planetě a prostřednictvím sérií vedlejších misí vám pomohou s hromaděním surovin, vylepšováním jednotek a celkovým postupem hrou.

• Nová orbitální vrstva: Hráči budou budovat a vypouštět vyspělé vojenské, ekonomické a vědecké satelity, jež jim poskytnou různé útočné, obranné a podpůrné možnosti.

,,Kromě podpory Direct X 11 bude hra Sid Meier’s Civilization: Beyond Earth také jedním z prvních titulů optimalizovaných pro nejnovější grafické technologie od AMD, jako je nové grafické API Mantle zajišťující lepší grafický výkon, AMD CrossFire pro podporu UltraHD rozlišení a extrémní kvalitu obrazu a technologie AMD Eyefinity, díky které lze prostřednictvím až šesti různých HD monitorů dosáhnout s jedinou grafickou kartou panoramatického zobrazení.“

Civilization: Beyond Earth vyjde letos na podzim pro PC, Mac a Linux za 49,99 dolarů (cca 990 korun).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama