Novinka Oznámeny nové hry ze série Pokémon

Oznámeny nové hry ze série Pokémon

Jan Urbančík

Jan Urbančík

4
Platformy Nintendo Switch Switch

Remake 4. generace a zbrusu nová "open world" hra.

Reklama

Zatímco minulý týden si pro nás Nintendo přichystalo svůj Direct věnovaný všemožným hrám, dnes se uskutečnila akce Pokémon Presents, která se tentokrát zaměřila na výročí této série. Zítra to bude přesně 25 let, co vyšly hry Pokémon Red a Green na původní Game Boy. Na začátku videa nás tak čekalo poměrně dlouhé shrnutí celé historie této značky, potom se však přešlo k těm zajímavějším informacím.

Jako první jsme se dočkali oznámení dlouho očekávaného remaku 4. generace Diamond a Pearl. Původní hry vyšly na západě v roce 2007 na Nintendo DS. O dva roky později jsme pak dostali ještě hru s podtitulem Platinum.

Remaky nesou název Brilliant Diamond a Shining Pearl, míří na Nintendo Switch a dočkat bychom se jich měli někdy na konci letošního roku. Pracuje na nich společnost ILCA a jedním z directorů je Juniči Masuda, který měl na starost i původní Diamond a Pearl. Nové hry samozřejmě slibují lepší grafiku, kterou ostatně můžete posoudit sami z prvního traileru.

Na druhé hře pracuje společnost Game Freak, která má na starost sérii Pokémon již dlouhodobě. Nová hra nese název Pokémon Legends: Arceus a půjde o open world, který se odehrává také v regionu Sinnoh, ale v dávné minulosti, tedy dlouho před událostmi Diamond a Pearl, kdy ještě v regionu ani nestojí žádná velká města. Stejní nejsou ani startovní Pokémoni, kteří jsou mixem několika generací.

Stejně jako v ostatních hrách zde ale budeme s Pokémony bojovat a snažit se je pochytat všechny. K dispozici je rovněž první trailer, kde můžeme vidět i ukázku gameplaye. Nutno říct, že grafika nevypadá moc dobře a celý svět působí poněkud prázdně. Ale posouzení už nechám na vás. Pokémon Legends: Arceus vyjde na začátku roku 2022.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama