P.T. bylo znovu vytvořeno, tentokrát ve hře Dreams
Dreams Novinka P.T. bylo znovu vytvořeno, tentokrát ve hře Dreams

P.T. bylo znovu vytvořeno, tentokrát ve hře Dreams

Jiří Šmerda

Jiří Šmerda

1
Platformy PlayStation PlayStation 4

P.T. neboli hratelný teaser ke zrušené hře Silent Hills byl znova vytvořen. Nástrojem se tentokrát stala PS4 exkluzivita Dreams.

Reklama

Dokonce ani 4 roky po zrušení hráči nezapomínají na P.T. Tento kratičký počin, který fungoval jako upoutávka na pokračování slavné série Silent Hill, ve své době udělal přímo díru do světa. A ačkoliv svůj úkol splnil dokonale a nebylo hráče, který by nevěděl o novém Silent Hills, všichni víme, jak to celé dopadlo. Nejprve byla zrušena samotná hra, aby se následně Konami pokusilo vymazat celé P.T. z herní historie.

Fanoušci však nezapomínají a velice často se na internetu objevují zprávy, že některý z nich pracuje na znovuoživení P.T. Konami s tím samozřejmě stále zdárně bojuje a tyto projekty tak mizí stejně rychle jako párky na talíři. Je to však jen několik hodin, kdy se na internetu objevila zpráva o dalším znovuvytvoření P.T. a je o to zajímavější že byla vytvořena pomocí hry jiné. Uživatel twiterru Sergant Bike sdílel video, ve kterém procházel kulisami výše zmíněného hratelného teaseru a do popisku uvedl, že vše je vytvořeno pomocí Dreams.

Dreams je nová exkluzivní “hra“ na PS4 a nyní se nachází ve fázi beta testování. Jejím hlavním účelem je přinést hráči možnost si vytvořit jakoukoliv hru by sám chtěl. Takže více než hra se jedná o různé nástroje pro vytváření vlastních projektů. A právě video z P.T. nám jasně ukazuje, že prohlášení autorů o tom, že si budeme moci vytvořit téměř cokoliv, nebyli žádnou lží.

Jediným problémem této ukázky tedy je, že její autor svým videem porušil nastavené NDA, které nedovoluje sdílet cokoliv ze hry. Ačkoliv tvůrce Dreams Christophe Villedieu byl nucen požádat autora o stáhnutí videa, přidal i několik slov chvály a dokonce i několik rad jak ještě vylepšit jeho dílo.

Dreams je v současné době v beta testování a bude až do 4. února. Ačkoliv veškerý postup hrou bude do plné verze smazán, všechny výtvory hráčů se dostanou i do plné verze. Samotná hra pak vychází později tohoto roku a to exkluzivně na PS4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama