Persona 5 o sobě dává vědět ve velkém
Persona 5 Novinka Persona 5 o sobě dává vědět ve velkém

Persona 5 o sobě dává vědět ve velkém

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

3

Detaily příběhu, Velvet Room a další podstatné informace o hře, včetně nových obrázků.

Reklama

U některých her můžete uveřejnit jakoukoli malou informaci a víte, že z ní budou mít fanoušci radost. Do této kategorie bych úplně s přehledem zařadil i pátou Personu, nicméně zrovna tady Atlus přesně ví, jak má novinky dávkovat. Ve velkém!

Díky tomu vám můžeme nabídnout celou řadu nový obrázků ze hry, seznámit vás trochu víc s příběhem, dungeon Palace, životem hlavních hrdinů na střední škole, oblíbeným Velvet Roomem a mnohým dalším.

Nejprve se tedy podíváme na příběh. Ten se točí kolem takzvaných Phantom Thieves (fantomových nebo domnělých zlodějů), kteří padouchům kradou jejich shnilá srdce. Skupina Fantomových zlodějů je sice zahalena tajemstvím, ale nyní se kolem ní začíná ve městě dělat rozruch.

Příčinou velkého rozruchu v Tokiu je skupina, která si říká jen Phantom Thieves of Hearts. Tito zloději jsou schopni "ukrást" zkreslené touhy, ukryté v srdcích zlých dospělých lidí. Těmto vybraným lidem přijde před samotnou krádeží oznámení, ve kterém jsou dotázáni, zda se chtějí "úplně doznat svých hříchů a změnit se". Jde třeba o učitele, kteří zneužívají studenty nebo používají vulgarismy, o podvodné lichváře, o umělce, kteří malují falzifikáty.

Jak budou tito zloději zkažené dospělé napravovat? To zjistíte až při samotném hraní. Zábavný a napínavý příběh světové reformy pomalu začíná.

"Když jsem chránil ženu před obtěžujícím mužem, který ji navíc zranil, bylo nakonec obvinění vzneseno proti mně." Takto je v jedné větě shrnut začátek našeho příběhu, když je náš hrdina neprávem obviněn z přestupku, který nespáchal.

Ať už je důvodem špatností dospělých malý smysl pro spravedlnost, nebo cokoli jiného, tak je skutečnost z důvodů jejich vlastní sebeobrany, a z důvodu pohodlí, notně upravena. Náš hlavní protagonista v sobě má hluboce zakořeněnou povinnost bránit spravedlnost, ale jednou, když si zrovna odpracovával trest v jedné z kaváren v Tokiu, se mu zdál zvláštní a živý sen.

Jakoby se probudil oblečený ve vězeňské uniformě sám v místě, připomínající mu vězení v modrém odstínu. Na druhé straně mříže stála dvojitá stráž a starý muž s podivnou tváří. Který navíc vypadal, že pořád nad něčím přemýšlí. Když pak jde náš hrdina spát, zavolá jej, nebo možná spíše pozve, do tajemného modrého vězení, známého fanouškům série jako Velvet Room. Je to místo, které leží mezi snem a realitou, mezi duchovnem a hmotným světem. Je to místnost, do které může vstoupit jen ten, kdo se s ní svázaný určitým druhem smlouvy. A ačkoli se Velvet Room našemu hrdinovi zdá jako vězení, starý muž říká: "Vzhled této místnosti je odrazem stavu mysli toho, kdo podepsal smlouvu."

"Náš svět čeká v blízké budoucnosti zkáza a jediným prostředkem, jak proti ní bojovat, je rehabilitace," takto starý muž našeho hrdinu požádá, jestli by nebyl ochotný tuto výzvu přijmout?

Jak už jste asi sami poznali, tím starým mužem je Igor a dvojice stráží jsou nová dvojčata Caroline a Justine, chránící Velvet Room. Čas od času, když to příběh dovolí, budete moci navštívit tuto místnost a komunikovat se jejími tajemnými obyvateli.

Ve hře se tak vydáte na cestu "rehabilitací ke svobodě". Igor vám pomůže stát se prvotřídním zlodějem a vašim hlavním cílem bude ukrást zkreslené touhy dospělých a každý z cílů následně reformovat.

Náš protagonista od Igora dostane, společně se svými přáteli, zvláštní aplikaci pro smartphony s názvem "Isekai Navi" (Other World Navi) a také díky ní infiltrují srdce dotyčného na podivném místě zvaném Palace, což je hmotná prezentace zkaženého srdce dospělých.

Tato druhá podoba srdce, je vlastně realitou, jak ji pokřiveně vnímá dotyčný subjekt. Tyto lokality mohou mít různou podobu, od starých hradů, muzeí umění nebo různých pravidelných tvarů. Náš protagonista musí se svými přáteli najít skryté touhy, prezentované ve hře jako "poklady". Cílem zlodějů je ukrást tyto zkreslené touhy, schované v hloubi každého paláce. Ale v cestě vám budou stát různé překážky a pasti.

Při hraní ale najde i zvláštní dungeon zvaný prostě Banka, kterou můžete projít stealth způsobem, aniž by si vás všiml jakýkoli z nepřátel. Odměna pak bude dle vašeho postupu adekvátní.

Život našich hrdinů bude fungovat tak, jak jsme již zvyklí z předchozích dílů. Ve dne student, v noci zloděj. Budete navštěvovat střední školu a dělat různé mimoškolní aktivity, využívat volný čas k randění, pro brigády, studium a další aktivity. Čekají vás sezónní akce jako plavání, kulturní festivaly a exkurze.

Hlavní hrdina pracuje v kavárně, kde také v jejím podkroví bydlí a může si zde zvát své kamarády. Nesmíte ale zapomínat vnímat výuku, protože vás opět čekají testy a vy musíte mít dobré známky. Po škole můžete v době volna zajít s dívkami do Šibuji, sledovat filmy v Akihabaře a dělat spoustu jiných věcí.

Jednotlivé epizody Persony 5 budou vyprávěny formou omnibusu. Tedy každý příběh bude původně nezávislý, ale ve finále se každý z incidentu propojí a ukáže celou pravdu. Ale jaké bude celkové ukončení, závisí na hráči a na jeho rozhodnutí, protože se ve tmě skrývá něco velkého a je na čase zjistit co to je.

Persona 5 vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 a PlayStation 3 už 15. září a následně 14. února 2017 v Severní a Jižní Americe. Evropa na své datum vydání stále čeká.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama