Persona 5 představuje tři nové postavy
Persona 5 Novinka Persona 5 představuje tři nové postavy

Persona 5 představuje tři nové postavy

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

6

Seznamte se s postavami z posledního traileru a s dalšími detaily.

Reklama

V posledním vydání časopisu Weekly Famitsu byly čtenářům přestaveny tři nové postavy z chystané Persony 5 a díky rozhovoru s režisérem Katsurou Hashinem se dovídáme i další podrobnosti.

Postavy

První postavou je Makoto Niijima (dabing Rina Sato). Jde o studentku třetího ročníku, která navštěvuje stejnou střední školu jako hlavní protagonista Syujin. Je také předsedkyní studentské rady a vyznačuje se bystrým úsudkem a bezchybným chováním. Má také silný smysl pro zodpovědnost, ale je příliš vážná a odmítá dělat kompromisy. Její první Personou je motorka Joanna.

Podle režiséra Katsury Hashino se Makoto ve hře objeví po prvním incidentu ve škole Syujin High School. Pak začne dohlížet na své kamarády a hrdiny hry. Její Persona Joanna je charakterově velmi blízká středověké papežce Janě.

Další postavou je Futaba Sakura (dabing Aoi Yuki). Tato dívka má přímo nadlidské schopnosti a exceluje v programování. Jde o studentku prvního ročníku, ale na střední škole ji chybí kamarádi, protože nedokáže komunikovat se svými vrstevníky. Po počátečním incidentu se uzavřela do sebe, ale když poblíž nejsou žádní lidé, chová se normálně. Když se však kolem objeví ostatní, musí si hlavu něčím zakrýt a tvářit se, jako že tady není. Její první Personou je Necronomicon.

Režisér Katsura Hashino o ni nechtěl prozradit mnoho podrobností, ale uvedl, že když Futaba potká hlavního protagonistu, trochu se změní a že se stane klíčovou postavou v herním příběhu. Její Persona Necromicon symbolizuje její neznámou, tajemnou sílu.

Třetí v pořadí je Haru Okumura (dabing Haruka Tomatsu). Opět jde o studentku třetího ročníku, navštěvující stejnou střední školu jako Syujin a navíc jde o dceru prezidenta hlavního řetězce restaurací. Je elegantní, ale naivní, na druhou stranu často pozoruje lidi a je velmi komunikativní. Nazná hodnotu mezilidských vztahů. Její první Persona je Milady.

Podle režiséra Katsury Hashino můžete nabýt u Haru pocit, že žije v odlišném světě než všichni ostatní. Je to právě díky tomu, že je dcerou prezidenta velké společnosti, ale když se bude dále váš vztah prohlubovat, zjistíte opak. Dospělí, vyskytující se kolem Haru, mají na svět velmi pokřivený názor, což ji silně ovlivnilo, ale nemáte se nechat zmást, protože jde o klíčovou osobu, díky níž se příběh rozjede na plné obrátky. Její Persona Milady vychází tematicky z Třech mušketýrů.

Dále byly prozrazeny postavy z Velvet Room. Setkáme se zase s Igorem (dabing Masane Tsukayama), dále s Justine (dabing Aki Toyosaki) a pak s Caroline (dabing Aki Toyosaki).

Příběh

Příběh hlavního protagonisty začíná v době, kdy je chycen policií, která se domnívá, že má něco společného s násilnými incidenty na ženách. Je ale na zkoušku propuštěn a stává se z něj fantomový zloděj. Ve stejné době je představena žena v obleku jménem Sae Niijima. Je v nějakém vztahu s Makoto, ale nevíme, jestli jde o starší sestru nebo matku.

Vláda a policie se také rozhoduje monitorovat aktivitu fantomových zlodějů, kteří by mohli mít spojitost se záhadnými událostmi, kdy se na ulicích vyskytují podivní, jako by bláznící lidé.

Stejně jako v Personě 3 a Personě 4, se příběh Persony 5 odehraje v průběhu jednoho roku. K dispozici budou brigády a různé aktivity jako plavání, kulturní festivaly, exkurze a další.

Jiný svět

Hlavní hrdina a jeho přátelé budou ve hře infiltrovat svět známý jako Palace. Ten má reprezentovat pokřivenou mysl dospělých. Dovnitř pronikají pomocí tajemné smartphone aplikace Isekai Navi a zde musí najít skrytou touhu dospělého člověka, nazvanou Treasure, a svůj cíl přetransformovat.

Persona 5 vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 a PlayStation 3 už 15. září a v Severní Americe také ještě v roce 2016. O případném evropském vydání zatím nevíme nic konkrétního.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama