Persona 5 Royal vyjde na západě
Persona 5 Novinka Persona 5 Royal vyjde na západě

Persona 5 Royal vyjde na západě

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch

Série se navíc rozroste o akční Personu 5 Scramble: The Phantom Strikers.

Reklama

Kopií Persony 5 se na celém světě prodalo více než 2,7 milionu kusů. Atlus proto hodlá fanoušky potěšit vydáním rozšířené verze Persona 5 Royal, která v Japonsku vyšla 31. října tohoto roku.

To se má ale změnit. Společnost Atlus spustila před pár dny na oficiálních internetových stránkách hry Persona 5 Royal odpočet, který bude končit 3. prosince ve 21:00 JST, což je ve 13 hodin našeho času. V tu dobu má dojít k oficiálnímu oznámení západního vydání Persony 5 Royal a prý se také dočkáme "odhalení pravdy".

U nás si prozatím můžete zahrát Personu 5 v původní verzi, kterou lze zakoupit v našich obchodech Xzone.cz a Gameexpres.sk. V tomto případě ale šlo, jde a půjde, o exkluzivitu pro konzoli PlayStation 4. Tuto skutečnost má změnit další titul série Persona.

Má jít o akční RPG, ve kterém nám tvůrci představí úplně nový příběh a navíc tato hra vyjde kromě PlayStationu 4 také na Switchi. Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers je vyvíjena společným úsilím týmu, který přímo pracoval na Personě 5 a studiem Omega Force od Koei Tecmo.

Odehrávat se bude půl roku po ukončení dějové linky Persony 5, kdy se Phantom Thieves vydávají užít si letní prázdniny. Bohužel se připletou do dalších problémů, protože se v celém Japonsku začnou objevovat různé záhadné úkazy. Vrátily se tak zpět kognitivní světy v podobě Paláců s pokřivenými personifikacemi dospělých? Fantom Theives na sebe opět vezmou své přestrojení a pokusí se tyto nové incidenty vyřešit po svém.

Atlus před časem uvolnil první gameplay záběry ze tohoto chystaného spin-offu hry. Představeny byly během live streamu, při kterém byla do éteru vypuštěna také celá řádka podrobností o tomto chystaném akční RPG ze světa Persony 5.

  • od 31:32 do 40:09 – první gameplay
  • od 1:29:39 do 1:42:24 – druhý gameplay

Vývoj hry Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers je aktuálně na nějakých 90 procentech a v tuto chvíli se víceméně pouze ladí detaily. Pracují na ní hlavně fanoušci Persony z Omega Force a máme ji brát jako jednu z "her série Persona 5".

Nepůjde ale o klasické akční RPG, ve které jedete divokou jízdu od začátku až do konce, kde se utkáte se silným bossem, ale dopředu vás požene příběh a možnosti růstu postav. Persony jako takové budou přirozeně a strategicky začleněny přímo do akce. Některé modely postav byly přímo převzaty z Persona 5 bez úprav, ale jiné byly vytvořeny úplně znovu.

V boji budete používat kombinací tlačítek kolečka a trojúhelníku a díky tomu můžete použít různé akce a pohyby. K dispozici bude také možnost střelby. Po vyvolání Persony můžete pomocí tlačítek nahoru a dolů vybrat její dovednost. Změnit ji můžete pomocí levého a pravého tlačítka.

Příběh

V době vyvolání Persony se zastaví čas, protože se začnou zobrazovat informace o nepříteli, abyste si mohli vybrat tu správnou Personu a její dovednosti. V tomto případě stojí za pozornost množství SP. Zásadní je použití strategie, zasáhnutí nepřítele do slabého místa nebo naopak zaútočit na větší počet nepřátel najednou. Čas se také zastaví při střelbě a svou střelnou zbraň bude mít každá postava.

Díky schopnosti Phantom Move můžete v akci použít objekty z okolí jako jsou semafory anebo pouliční osvětlení. Samozřejmostí je možnost používat buffy a debuffy a rozbitím nepřátelského štítu můžete zaútočit ještě jednou.

Ve hře je i Show Time a protože Joker může své Persony měnit, má pro každou jiný Show Time. S Personami se můžete spřátelit nebo je sfúzovat.

Skupinka Phantom Thieves bude cestovat do různých japonských měst a Atlus tím chce představit trochu víc dalších drobností o našich hrdinech, ne které nebyl v původní hře prostor. Chce je hlavně vykreslit jako teenagery, kteří se rádi baví. Původní představa byla taková, že chce Phantom Thieves odměnit za jejich tvrdou práci v Personě 5.

Shibuya

Mezi novými postavami najdeme Sophii (dabing Misaki Kuno), se kterou se Phantom Thieves setkají v jiném světě. Spolupracovat s nimi začne proto, že se chce stát ostatním lidem dobrou sousedkou. Zbraní je jo-jo a blaster a specializuje se na regenerační dovednosti. Její Personou je Pithos. Dalším nováčkem je policista Zenkichi Hasegawa (dabing Shinichiro Miki), ale v tuto chvíli ještě nevíme, jestli se stane spojencem nebo ne. Nicméně víme, že Zenkichi i Sophia budou hodně zapojeni do hlavního příběhu.

Součástí bojového systém je funkce Baton Pass pro změnu postav v reálném čase tak, abyste mohli zaútočit na slabiny nepřátel. Každá postava bude mít své různé parametry, zbraně a také styl hry. Zároveň budou mít všichni své vlastní množství HP a podle toho můžete měnit strategii a přepínat se mezi nimi. Strategii ale taky výrazně ovlivní levelování jednotlivých zlodějů.

Akční část

Nepřátelé se na mapě budou objevovat jako symboly a bitva začne vždy, když se jich dotknete nebo na ně vystřelíte. Zároveň je můžete překvapit zezadu a začít boj s určitou výhodou.

K dispozici bude také Easy režim pro ty, kteří se moc nechtějí zabývat statistikami a chtějí si jen užít příběh. Volba obtížnosti lze ale kdykoli během hry změnit.

Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers vyjde prozatím pouze v Japonsku a to 20. února 2020.

Zdroj: Atlus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama