Phun - Luxusní sandbox s božskou fyzikou nebo dětská hra s pastelkama?
Blogy čtenářů Recenze Phun - Luxusní sandbox s božskou fyzikou nebo dětská hra s pastelkama?

Phun - Luxusní sandbox s božskou fyzikou nebo dětská hra s pastelkama?

Daniel Kamenický

Daniel Kamenický

I když se na první dojem může zdát hra Phun jako když vedoucí grafického týmu bylo malé dítě s pastelkami, je nutno říci, že jediné co na této hře…

Reklama

I když se na první dojem může zdát hra Phun jako když vedoucí grafického týmu bylo malé dítě s pastelkami, je nutno říci, že jediné co na této hře pokulhává je právě grafika.

 

Fyzikální model

Phun se může řadit mezi jednu z nejlepších her, kterým jde především o fyzikální model. Hra má neskutečně dotaženou gravitaci, sílu, rychlost, tlak, hustotu, ... no zkrátka řečeno, nedělal to někdo jen tak na koleni. Ve hře máte možnost nastavit si vše, co potřebujete. Pokud tedy tvoříte "nástroj" který bude rýžovat zlato, ve Phunu si nastavíte všechny vlastnosti objektu na zlato (včetně grafiky) a rozprášíte jej do vody. Máte možnost si zde nastavit mnoho aspektů, které vám při tvorbě dané věci pomohou.

 

 

 

Pískoviště jak má být

Možná, že jsem hrál málo her, ale Phun patří určitě mezi nejlepší z nich. Řekněte mi jakoukoliv věc a já vám dosvědčím, že ve Phunu jde postavit. Osobně to ještě moc nezvládám, ale jiní určitě ano. Postavíte zde lokomotivu, fabriku, psa, loď, auto, lanovku, letadlo, dělo, raketoplán, ... opravdu cokoliv. Když víte jaké nástroje použít a jaké vlastnosti jak nastavit, je Phun nekonečná hra.

 

 

 

 

Nepostavíte zde jenom příběhovou linii, proto ani žádnou nehledejte

Phun nemá přiběh a ani žádny nenaprogramujete. Můžete nechat psy, aby se stříleli se stolem od počítače, ale příběh zde opravdu není a ani nebude. Na začátku hry dostanete nekonečné nebe, kde si můžete postavit "zem" a na ní tvořit třeba píst. Ovšem věřte, že si užijete tolik zábavy, že vám příběh chybět nebude.

 

 

Grafika trochu pokulhává, nebo je to schválně?

Grafika se určitě nevyrovná Crysisu, ovšem Phun kope za úplně jinou ligu. Nejen že je Phun FreeWare, ale taky ho dělala komunita sama a je tedy opensource. Proč píšu dělala? Vývoj Phun byl zastaven a nyní je tento program znám pod jménem Algodoo - které je placené. Phun ovšem pořád existuje a pořád je zdarma. Každopádně i ta grafika občas sedne a i občas pomůže k dobrému smíchu s kamarádem, když se lámete za břicha, jak se taková patlanina hýbe. Ve Phunu se to blízká všemi barvami a tvary, si vytváříte samy myší. Popřípadě jsou zde pomůcky jako kruh, obdélník, řetízek a další.

 

A na závěr pár slov...

U Phunu si můžete rozvíjet kreativitu a i své nápady můžete ztvárňovat a rozpohybovat. S kamarády si určitě užijete dosti legrace. Pokud by vás však nebavilo si vytvářet věci samy, můžete si na stránkách stáhnout jednu z několika tisíc již hotových kompozic. Phun určitě stojí za stažení a za vyzkoušení, protože za to přeci nic nedáte (doslova).

Phun - Luxusní sandbox s božskou fyzikou nebo dětská hra s pastelkama?

Verdikt

Phun je volně stažitelná hra, která zabaví na několik nudných večerů, a užijete si s ním spoustu srandy.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Freeware
Volnost
Fyzikální model
Zábava
Rozmanitost
Časem stereotypní
Grafika
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama