Plány Nintenda: NX, Amiibo, mobilní hry, Theme Park a další
Novinka Plány Nintenda: NX, Amiibo, mobilní hry, Theme Park a další

Plány Nintenda: NX, Amiibo, mobilní hry, Theme Park a další

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

8

Plány Nintenda prozradil na Štědrý den nový prezident.

Reklama

Internetové stránky Nintende prošly na Štědrý den podstatnou aktualizací, díky které jsme se mohli seznámit se vzkazem od nového prezidenta Tatsumi Kimishimy. Jeho poselství, které je určeno i akcionářům a investorům, se hlavně zaměřuje na obchodní strategie a plány Nintenda pro budoucnost.

Kimishima převzal funkci prezidenta Ninta po Satoru Iwatovi, který zemřel v červenci letošního roku. Součástí plánů Kimishimy je seznámit lidi, kteří ještě nehrají nebo momentálně jen přestali, s postavami a značkami Nintenda.

„Aktivně propagujeme Nintendo IP mnoha různými způsoby, takže nejen stávající hráči našich videoher, ale i všichni ostatní spotřebitelé - včetně těch, kteří už někdy hráli, ale v současné době si dali pauzu, a dokonce i těm, kteří nikdy předtím naše videohry nehráli – mohou přijít do kontaktu se značkou Nintendo," řekl Kimishima.

Překlad celé zprávy naleznete níže. Najít zde lze plány Nintenda s novou konzolí NX, stejně jako zaměření se na herní tituly pro smartphony.

„Od vydání Family Computer Systemu (nazývaný mimo Japonsko Nintendo Entertainment System) v roce 1983, nabízí Nintendo po celém světě jedinečné a originální produkty pro zábavu díky svému konceptu vývoje hardwaru a integrace softwaru. Oblasti domácí zábavy a videoherního průmyslu je jedním z mála odvětví, které se rozvinulo v Japonsku a které se rozšířilo po celém světě a Nintendo se stalo velmi známou značkou a po celém světě začalo skutečně reprezentovat videoherní kulturu.

S důvěrou v naší misi, kdy chceme prostřednictvím našich produktů a služeb rozdávat lidem po celém světě úsměvy, se držíme naší základní strategie a rozšiřujeme je mezi herní populaci prostřednictvím naší nabídky produktů, které si může vychutnat každý bez ohledu na věk, pohlaví nebo herní zážitek. Nyní chceme tento náš úkol posunout ještě o krok dále prostřednictvím toho, že rozšíříme počet lidí, kteří mají přístup k duševnímu vlastnictví Nintenda (Nintendo IP).

Nintendo v současné době vyvíjí herní platformu s kódovým označením NX. Ta je založena na úplně novém konceptu a kombinuje naše unikátní software a hardware. Díky tomu bude i nadále tvořit jádro podnikání Nintenda. Za účelem maximalizováního počtu populace, která je spojena s Nintendo IP, vstoupíme do herního průmyslu inteligentních zařízení a našim cílem je zajistit si příjmy a zisk z nich, stejně jako vytvořit s touto vyhrazenou videoherní platformou vhodnou součinnost pro podnikání.

Pokud jde o jiné iniciativy k aktivnímu využití Nintendo IP, spustili jsme novou produktovou řadu s názvem Amiibo. Postavy Nintenda, které jsou na obrázcích na kartách nebo jako figurky, spolupracují s našimi videohrami. Mezi mnoha našimi zákazníky byly velmi dobře přijaty. Naše úsilí se v tomto směru nebude omezovat pouze na videohry. Plánujeme nabídnout pro zábavné parky nové atrakce právě prostřednictvím Nintendo postav. Budeme se také snažit dále rozšířit příležitosti zákazníků, kdy mohou přijít do kontaktu s Nintendo postavami v každodenním životě, například prostřednictvím dalšího vizuálního obsahu a merchandisingu.

Proto nyní rozšiřujeme možnosti, jak využít Nintendo IP různými jinými způsoby, mimo naše tradiční využití v rámci podnikání u videoherních platforem. Kromě toho se naše vize soustředí na snahu vytvořit udržitelný a nepřerušovaný vztah s našimi zákazníky, vytváříme novou službu pro členy s názvem My Nintendo a nový systém účtů, který by měl fungovat jako most mezi našimi specializovanými herními platformami a dalšími zařízeními nebo dokonce vytvořit prostředí, ve kterém se naši spotřebitelé mohou dostat do kontaktu s Nintendo IP. Proto to bude pracovat jako mechanismus pro maximalizování počtu osob, které vzájemně využívají Nintendo IP.

Nintendo bude i nadále pružně měnit samo sebe tím způsobem, že se přizpůsobuje měnící se době a zároveň neustále udržovat ducha originality, vycházející z přesvědčení, že "skutečná hodnota zábavy spočívá v její jedinečnosti" - a bude i nadále poskytovat produkty a služby, ze kterých budou lidé překvapeni i potěšeni. Nintendo má v úmyslu pokročit dále v podpoře a povzbuzení svých akcionářů a investorů."

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama