PlayStation 6 mohl pohánět čip od Intelu
i Zdroj: Intel
Novinka PlayStation 6 mohl pohánět čip od Intelu

PlayStation 6 mohl pohánět čip od Intelu

Jan Urbančík

Jan Urbančík

23
Platformy PlayStation PlayStation 5

Sony se ale nakonec opět domluvila s AMD.

Reklama

Agentura Reuters dnes přišla s velmi zajímavou informací. Zatímco herní svět řeší nově oznámenou konzoli PlayStation 5 Pro, Sony už se zaměřuje na budoucnost v podobě PS6. A ačkoli bychom očekávali, že příští generaci bude, stejně jako PS4 a PS5, pohánět čip od AMD, nebylo to tak jasné.

Alespoň to uvádí právě Reuters, které se odvolává na tři zdroje. Finální rozhodnutí ohledně výrobce čipu mělo padnout v roce 2022, do pomyslného finále se ale kromě AMD měl probojovat také Intel. Ten se kromě designu mohl postarat také o výrobu, neboť, na rozdíl od AMD, má vlastní továrny na výrobu čipů. 

Jednání měla probíhat po několik měsíců, ale strany se údajně nedokázaly dohodnout na ceně. Sony se tak nakonec opět domluvila s AMD, které čip navrhne, zatímco TSMC se postará o jeho výrobu.

Ke zprávě se krátce nato vyjádřil mluvčí Intelu, který uvedl: „Silně nesouhlasíme s tímto popisem (situace), ale nebudeme komentovat žádné současné ani potenciální konverzace s odběrateli (našich produktů).“ AMD situaci odmítlo komentovat, Sony se zatím nevyjádřila.

Informace přichází přibližně měsíc poté, co Intel propustil více než 15 000 zaměstnanců a dochází v něm k výrazné restrukturalizaci. Momentálně sází hlavně na své továrny a konkrétně proces Intel 18A, do něhož silně investuje. Co se týče produktů, podle spekulací by měla firma v říjnu uvést nové desktopové procesory Arrow Lake, dlouho už bychom neměli čekat ani na grafické karty Battlemage.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama