PlayStation Network a Xbox Live budou mít týdenní dovolenou, vzkazují Phantom Squad
Novinka PlayStation Network a Xbox Live budou mít týdenní dovolenou, vzkazují Phantom Squad

PlayStation Network a Xbox Live budou mít týdenní dovolenou, vzkazují Phantom Squad

Michal Burian

Michal Burian

113

O Vánocích hackeři zaútočí na servery Sony a Microsoftu pomocí DDoS.

Reklama

Hackerská skupina Phantom Squad v minulých dnech úspěšně zaútočila pomocí DDoS na servery Xbox Live a podařilo se ji na krátkou dobu přetížit servery, což mělo na následek, že služba na konzolích Xbox byla nedostupná. To byla ale pouze příprava, mnohem horší to má být během svátků, Xbox Live i PlayStation Network mají být mimo provoz po celý týden.

„Chystám se vypnout PSN a Xbox Live o letošních Vánocích. Naše útoky budou trvat po dobu jednoho týdne,“ vzkázala skupina na Twitteru. Jako důvod opět uvádí to, že společnosti Sony a Microsoft mají miliony dolarů, které nechtějí investovat do zabezpečení svých serverů. Phantom Squad jim chtějí dokázat, že mají díry v zabezpečení a přesvědčit je, ať vše napraví. Dle mnohých je v tom ale pokus o zviditelnění jednotlivých členů, kteří chtějí získat práci u Sony či Microsoftu.

Nutno podotknout, že DDoS útok vás nikterak neohrozí, útočníci nezískají vaše osobní údaje (ani data o kreditní kartě).

Pokud Phantom Squad skutečně na servery zaútočí, bude to mít vliv na všechny hráče, kteří budou chtít hrát multiplayerové hry, připojit se na svůj účet nebo využít her z nabídky PS Plus a Xbox Gold. Nejvíc ale budou zklamáni noví majitelé konzolí, kteří je dostanou pod stromeček.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama