Podívali jsme se na zoubek Welcome to Amerika edici Wolfensteina 2
Novinka Podívali jsme se na zoubek Welcome to Amerika edici Wolfensteina 2

Podívali jsme se na zoubek Welcome to Amerika edici Wolfensteina 2

Martin Cvrček

Martin Cvrček

15

Spolu s bonusy za předobjednávku tvoří levnější a do značné míry pestřejší alternativu sběratelské edice.

Reklama

V průběhu vývoje střílečky Wolfenstein 2: The New Colossus, která vyšla v pátek, byla odhalena speciální edice hry nazvaná Welcome to Amerika. Ta byla k dostání po omezenou dobu, případě v omezeném množství kusů, přičemž toho za cenu základní hry nabídla o něco více. A protože nám tato edice konečně dorazila do redakce, můžeme se podívat na to, co přesně zahrnuje.

Samozřejmostí je hra, v tomto případě ve verzi pro PC. Bez ohledu na to, v jaké edici si ji pořídíte, najdete v krabičce jediný disk, takže většinu dat musíte stejně stáhnout ze Steamu. Jinak obsahuje pouze dvoustránkový přehled informací o zdravotních náležitostech, technické podpoře a ovládání a malý leták lákající na The Evil Within 2 a Prey. Jedna věc je však na krabicové verzi Wolfensteina 2 přeci jen zajímavá, a to alternativní obal. Stačí obal vyjmout, otočit a hned se můžete kochat propagandistickým motivem nácků na přední straně a koláží postav na zadní straně.

Teď už k samotným specialitám Welcome to Amerika edice. Jednou z nich je dvoumístné pouzdro na karty, na jehož přední straně najdete informace o Blazkowiczovi, zatímco zadní stranu zdobí logo celé série. Může jít o poměrně šikovnou věcičku, mnohem zajímavější je však TV program o 48 stranách.

Jedná se o drobný časopis plný informací o fiktivní kultuře světa Wolfensteina, v němž nechybí různé články, rozhovory, reklamy, fotografie nebo koncepty. Může vám trvat překvapivě dlouho, než to všechno přelouskáte, a mimo jiné jde o skvěle zpracovaný důkaz toho, s jakou péčí tvůrci ze studia MachineGames ke svému světu přistupují a do jakých detailů ho mají vymyšlený.

Nepřímou součástí Welcome to Amerika edice je pak ještě DLC The Freedom Chronicles: Episode Zero. V něm se poprvé ujmeme postav Josepha Stalliona, Jessicy Valiant a Geralda Wilkinse, na něž se časem zaměří trojice placených příběhových DLC. Tento přídavek však bude k dispozici až 7. listopadu, takže ho zatím nelze nijak hodnotit.

V každém případě jde o zajímavé bonusy, díky nimž se z předobjednávky hry stala o něco výhodnější koupě, která ještě více vynikne s přihlédnutím k bonusům, které dostanete v obchodech Xzone a GameExpres, konkrétně ke steelbooku a sadě podtácků. Steelbook je přitom relativně standardní, samozřejmě značková záležitost vhodná pro sběratele, na jejíž přední straně najdete ten samý motiv, který je k vidění na zadní straně alternativního obalu.

Čtveřice podtácků pak využívá různé motivy hry, i když je podle mého názoru škoda, že jsou vyrobené z gumy. Nejde ani tak o to, že se k sobě dost lepí, a to i navzdory fóliím, které je v balení dělí. Spíše jde o to, že tradiční kartonové nebo papírové podtácky, které lze znát nejen z českých hospod, by byly v tomto případě mnohem autentičtější, stylovější a možná i skladnější. V této podobě ale aspoň déle vydrží.

Když tohle všechno dáte dohromady, vyjde vám překvapivě bohatá edice, která si nezadá s oficiální sběratelskou edicí. A přitom vás vyjde skoro na třetinu její ceny. Nic proti akční figurce, plakátu a dalšímu steelbooku do sbírky, ale jde o povětšinou dekorativní věci, na které se často může tak akorát prášit. Welcome to Amerika edice doplněná o předobjednávkové bonusy je však plná více či méně praktických věcí. A nevím jak vy, ale praktickým, navíc nepříliš drahým věcem rád dám přednost.

Vše má samozřejmě jeden podstatný háček, a to fakt, že je Welcome to Amerika edice takřka všude rozprodaná. Nicméně věřím, že fanoušci, kteří o ní budou mít zájem, si k ní dříve či později najdou nějakou cestu.

Wolfenstein 2: The New Colossus koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk. Obsah Welcome to Amerika edice už sice nedostanete, ale stále byste měli stihnout steelbook a podtácky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama