Podívejte se na novou konzoli od Atari
Novinka Podívejte se na novou konzoli od Atari

Podívejte se na novou konzoli od Atari

Martin Cvrček

Martin Cvrček

9

Společnost Atari blíže představila svou novou konzoli Ataribox.

Reklama

Není žádnou novinkou, že společnost Atari chystá po více než 20 letech novou konzoli přezdívanou Ataribox. Nyní se na ní můžeme konečně detailněji podívat, přičemž cílem Atari je vytvořit produkt, který zůstane věrný dávnému odkazu společnosti a zároveň bude vhodný pro veterány i nové fanoušky.

Zatím bohužel nevíme, jaký hardware v útrobách Atariboxu dříme (podle všeho je ale založen na počítačové technologii). Nevíme ani to, jaké hry pro něj budou k dispozici a jak se chce vůbec Atari vecpat na trh, kterému již dominují konzole PS4, Xbox One a Switch.

Z fotografií designu se dá určit nanejvýš přítomnost HDMI portu, SD portu a čtyř USB portů. To navědčuje tomu, že Atari počítá nejen s podporou starších her, ale i modernějších titulů, a že zařízení přeci jen má modernější specifikace.

Ataribox bude každopádně k dispozici ve dvou edicích. Jednak v klasické edici, jejíž vzhled připomíná dřevěné obložení, jednak v modernější, černo-červené verzi. Tvůrci podle všeho počítají také se spuštěním crowdfundingové kampaně.

Nyní nám nezbývá než spekulovat o tom, jestli má Ataribox nějakou šanci zaujmout a najít si své místo na trhu nebo jestli skončí v propadlišti dějin podobně jako Ouya, Steamboxy a další neúspěšné pokusy. To bude nejspíš záležet hlavně na ceně a podstatě konzole a nabídce her.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama