Podívejte se na nový trailer hororové hry The Forest
The Forest Novinka Podívejte se na nový trailer hororové hry The Forest

Podívejte se na nový trailer hororové hry The Forest

Denis Rus

Denis Rus

44

Boj o život ještě nikdy nebyl tak komplexní a infarktový stav tak blízko.

Reklama

Hororový žánr je pro Oculus Rift jak dělaný. To si moc dobře uvědomují i tvůrci z SKS Games, jejichž The Forest dostala před pár měsící zelenou na Greenlightu. Nepůjde však o jednostranně hororový zážitek, který by sázel jen na akční a lekací pasáže, jež jsou k vidění v novém traileru. Naopak by se mělo jednat o komplexní boj o přežití v otevřeném světě hluboko v lesích.

Po letecké havárii se ocitáte na jakémsi ostrově a na první pohled to vypadá, že jste tu úplně sami. Na ten druhý ovšem s hrůzou zjišťujete, že ostrov plný temných zákoutí a jeskynních komplexů skrývá děsivou hrozbu. Tvůrci slibují, že vaše přežití bude záviset na tom, jak ke hraní přistoupíte. Během dne si můžete z pokácených stromů postavit solidní příbytek nebo založit oheň, abyste se ohřáli. Pak se vydáte hledat zásoby jídla (zřejmě k troskám letadla) nebo zasadíte nalezená semínka a počkáte, až vám vyroste něco chutného. Tuto idylu ovšem naruší příchod noci, kdy začnou ze svých nor vylézat děsivé příšery a na vás je, abyste se jim jakýmikoli dostupnými prostředky ubránili. Můžete se zabarikádovat ve svém domečku a doufat, že noc přečkáte ve zdraví nebo se odvážně vrhnout do souboje s mutanty.

K dispozici bude systém craftování nástrojů a zbraní, které budou s největší pravděpodobností sestávat převážně z klacků a kamenů, ale na nepřátele budete moci chystat i různé pasti a pro jejich likvidaci aplikovat stealth postup.

Kromě střídání dne a noci, které bude mít vliv na příliv a odliv, se dočkáte také proměnlivého počasí.

Uvidíme, jak se autoři s tímto na pohled velmi komplexním světem popasují a zda bude zážitek umocněn právě díky Oculus Rift. Alfa verze The Forest dorazí na PC ještě během tohoto roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama